درباره اوکراین

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. تحصیل در اوکراین
  4. chevron_right
  5. درباره اوکراین

کشور اوکراین در یک نگاه

مساحت اوکراین که سرزمین پست و همواری است که که بیشتر قسمت های آن را جلگه در بر گرفته ۶۰۳۷۰۰ کیلو متر مربع می باشد.نام محلی آن اوکراین با تلفظ «اوکرائین» به معنای پایان قلمرو و یا «کرانه» می باشد.

پایتخت: شهر کیف

میادین معروف پایتخت : خرشاتیک – سیرک – استقلال

پارکهای معروف پایتخت : پارک شفچنکو – گیدروپارک

شهرهای معروف : کیف – خارکف – پولتاوا – ادسا – لوو

شهرهای توریستی و تاریخی : شبه جزیره کریمه – کیف – خارکف

موقعیت در اروپا : کاندیدای اتحادیه اروپا سال ۲۰۰۸

زبان تدریس دانشگاهها : روسی، اوکراینی، انگلیسی،آلمانی،فرانسوی

صنایع : کشتی سازی – هوا و فضا – صنایع نیروگاهی و دفاعی – فولاد

صنایع هنری : نقاشی – مجسمه سازی – موسیقی – تئاتر و سینما

علوم دانشگاهی معروف : هوا و فضا – ساخت و تولید موتورهای هواپیما – ساخت و تولید موشک وراکت – الکترومکانیک- فیزیک لیزر- مهندسی جوش – مهندسی مکانیک- مهندسی سینما – موسیقی- شاخه های هنر- علوم پزشکی – تخصص چشم پزشکی – رادیولوژی و بیوتکنولوژی،مهندسی ژنیک پیشرفته،بیوفییک،بیوشیمی و…

محدوده جغرافیایی: این کشور در شمال دریای سیاه قرار گرفته و طول سواحل سواحل آن ۲۷۸۲ کیلومتر می باشد. دریای آزوف در جنوب شرقی اوکراین جزئی از دریای سیاه به حساب می آید که به وسیله تنگه ی کرچ به آن متصل است و میان روسیه، شبه جزیره ی کریمه و خاک اصلی اوکرا ین قرار دارد. این کشور از شمال به بلاروس، از شمال شرق و شرق به روسیه، از جنوب و جنوب غربی به رومانی و ملداوی و از غرب به کشورهای لهستان، مجارستان و اسلواکی محدود می شود. همچنین از طریق دریای سیاه با ترکیه، بلغارستان، و گرجستان دارای مرز مشترک دریائی می باشد.

اوکراین بزرگترین  کشور بزرگ اروپا

اوکراین دومین کشور بزرگ اروپا به لحاظ وسعت پس از روسیه به حساب می آید که در قرون وسطی با عنوان روسیه (کیفسکی روس) هسته ی مرکزی اسلاو های شرقی محسوب می شد.
این سرزمین در پی جنگهای متعدد تجزیه شد و تحت کنترل سایر کشورها به ویژه لهستان و اواخر قرن هجدهم روسیه در آمد اوکراین پس از انقلاب اکتبر سال ۱۹۱۷ در روسیه به عنوان یکی از جماهیر سوسیالیستی محسوب می شد تا اینکه در تاریخ ۲۴/۸/۹۱ پس از فروپاشی شوروی به استقلال رسید. شایان ذکر است اوکراین حتی در زمانیکه جز اتحاد شوروی به شمار می رفت واجد حق رای در سازمان ملل متحد بود و از ۲۴ اکتبر ۱۹۴۵ عضو این سازمان محسوب می شود. این کشور یکی از ارکان چهارگانه اصلی تشکیل دهنده شوروی بود که در تاسیس و انحلال این امپراطوری سهم به سزایی داشته است.

نژاد مردم اوکراین

نژاد اوکراینی از گروه نژاد های اسلاو شرقی می باشد.اوکراینی ها ۷۳ در صد جمعیت را تشکیل می دهند. روسها بزرگترین اقلیت نژادی در این کشور به حساب می آیند که بیش از یک پنجم جمعیت اوکراین را تشکیل می دهند. طبق آخرین آمار در حدود ۵۰۰ هزار نفر یهودی در اوکراین زندگی می کنند که حدود یک درصد جمعیت اوکراین را شامل می شود. اقوام ساکن دیگر در اوکراین شامل بلاروسها ۸ درصد، ملداویائی ها ۶ درصد، لهستانیها ۸/۱ درصد و ما بقی مجار ها،یونانیها، رومانیائی ها و تاتارها می باشند.

تقسیمات کشور اروپایی اوکراین

از لحاظ تقسیمات کشوری اوکراین از یک جمهوری خود مختار کریمه و ۲۴ استان تشکیل شده است.

شورا های شهری و روستاها نقش مهمی ایفا می کنند و در هر یک از بخش ها، شهر ها و استان ها نماینده رسمی رئیس جمهور اداره ی امور را بر عهده دارد.

جمعیت کشور اروپایی اوکراین

جمعیت اوکراین در بین سال های ۹۲ تا ۹۵ در حدود ۵۲ میلیون نفر بود ولی با توجه به آنکه در سال های اخیر رشد جمعیت در این کشور منفی بوده است بر اساس آخرین سرشماری رسمی (۲۲ آذر ۱۳۸۰) جمعیت اوکراین ۴۱۵۰۰۰/۴۸ نفر اعلا م گردیده که شامل ۵۴ درصد زن و ۴۶ درصد مرد و ۳۲ میلیون جمعیت شهر نشین و ۱۶ میلیون روستائی می باشد.

در سال ۲۰۱۳ جمعیت اوکراین در حدود ۴۵ میلون نفر بوده است.پایتخت آن کیف نیز ۶/۲ میلیون نفر جمعیت دارد.

آب وهوای کشور اروپایی اوکراین

آب و هوا در اوکراین در شمال سرد و در جنوب معتدل است. در شهر کیف ۲ تا ۳ ماه از سال یخبندان کامل است که دما تا ۲۵ درجه زیر صفر هم میرسد.

میانگین دما در ماه ژانویه منفی ۶ درجه و در جولای مثبت ۲۰ درجه سانتیگراد است ولی در جنوب کشور حرارت در ژانویه ۴ درجه و در جولای ۲۸ درجه است.

آب وهوای کشور اوکراین در تابستان معتدل و در زمستان سرد است به نحوی که حتی تا ۲۵ درجه زیر صفر نیز میرسد و شبیه به آب و هوای استان اردبیل میباشد.

اختلاف ساعت تهران با کیف اوکراین

زمان کیف ((GMT+2 ، ۳۰ دقیقه عقب تر از ساعت تهران می باشد.

آب لوله کشی آشامیدنی اوکراین

آب: آب لوله کشی آشامیدنی نیست و باید آب معدنی تهیه نمایید.

برخورد با خارجیها در کشور اروپایی اوکراین

بر اساس قوانین کشور اوکراین خارجیانی که بصورت قانونی در این کشور اقامت دارند و فاقد ملیت اوکراینی هستند میتواننــد از حقوق افراد اوکراینی برخوردار شوند

زبان مردم کشور اروپایی اوکراین

زبان مردم اوکراین از گروه زبان های اسلاو شرقی است و شباهت زیادی به زبان روسی دارد.به عبارت دیگر لغات مورد استفاده در زبان اوکراینی بیشتر بر گرفته از زبان لهستانی است ولی دستور زبان این زمان به مانند زبان روسی می باشد.

زبان روسی بیشترین رواج را پس از زبان اوکراینی در این کشور دارد. اخیراً با هدف انسجام بخشیدن به زبان و فرهنگ اوکراینی اهمیت بیشتری به آن داده می شود و این امر باعث بروز اختلافاتی میانی اوکراینی ها و روسها از یکسو و دو کشور روسیه و اوکراین از سوی دیگر شده است. این امر در مناطق غربی اوکراین به ویژه لووف باعث تنشها حتی خونریزی هم شده است. ضمناً الفبای زبان اوکراینی نظیر زبان روسی سیریلیک می باشد و تفا وت میان این دو اندک است.

پرچم کشور اروپایی اوکراین

پرچم اوکراین متشکل از دو رنگ آبی در قسمت بالا و زرد در پائین می باشد.رنگ زرد سمبل مزارع گندم اوکراین می باشد. به روایت دیگر دو رنگ آبی و زرد این پرچم مظاهر آب و آتش نیز محسوب شده اند.

نشان ملی کشور اروپایی اوکراین

پس از استقلال اوکراین «سر نیزه سه شعبه» نشان رسمی اوکراین شناخته شد. «نیزه سه شاخه» در مناطق مرکزی اوکراین از قرن ۶ میلادی به عنوان سمبل «قدرت» شناخته شده است.

این نشان در زمان دولت شهرهای روس کیف مورد استفاده قرار می گرفت. در برخی تعابیر این نشان مظهری از سرنیزه جنگی تلقی شده و در برخی تفاسیر دیگر مظهر شاهین در حال شکار، کمان خمیده با تیر و در نهایت تثلیث مقدس (پدر، پسر، روح القدس) معرفی شده است. به هر حال اکثریت بر این باورند «سرنیزه سه شعبه» مظهر قدرت برتر می باشد. نشان نیزه ی سه شعبه و پرچم اوکراین برای اولین بار به طور رسمی توسط اولین دولت مستقل اوکراین یعنی «جمهوری مردمی اوکراین» در سال ۱۹۱۸ به کار رفت.

واحد پول کشور اروپایی اوکراین

واحد پول اوکراین کوپک و ۱۰۰ کوپک ۱ گریونا است.

نرخ برابری ارز:

هر دلار آمریکا برابر ۸ گریونا

در اغلب فروشگاههای عمومی و خصوصی، هتل ها، فرودگاهها و صرافیهای رسمی برای تبدیل ارز وجود دارند که به نرخ آزاد عمل می کنند.

مذهب کشور اروپایی اوکراین

نا سال ۹۸۸ میلادی ساکنین اوکراینی فعلی نیز به مانند بسیاری از مردم اروپا بت پرست بودند ولی با پذیرش آئین مسیحیت از سوی پرنس ولادیمیر این کشور نیز مسیحی شد.

در سال ۱۰۵۴ به دنبال تکفیر متقابل پاپ روم و پاتریاک بیزانس مذهب ارتدوکس توسط پاتریاک بیزانس به وجود آمد و کشور های زیادی از جمله دولت شهر روس کیف (اوکراین، روسیه و بلاروس) ارتدوکس گردیدند و به همین دلیل بیشتر مردم اوکراین تابع کلیسای ارتدوکس بوده و اقلیتی تابع کلیسای کاتولیک می باشند که بیشتر ساکن نواحی غرب اوکراین نواحی غرب اوکراین هستند. علاوه بر ارتدوکسها و کاتولیک ها، پیروان مذهب پروتستان و برخی فرق مسیحی نیز در اوکراین وجود دارند. یهودیان هم دارای کنیسه های مختلف هستند (در کیف ۲ کنیسه) که مراسم مذهبی خود را انجام می دهند.

مسلمانان اوکراین

اگرچه آمار رسمی از مسلمانان اوکراین موجود نیست ولی رقم تقریبی مسلمانان اوکراینی ۲ میلیون برآورده شده است که عمدتاً در شبه ی جزیره کریمه ساکن میباشند ولی در سایر شهرهای اوکراین به مانند دانتسک، زاپاروژیه، لوگانسک و غیره زندگی می کنند و عمدتا از اقوام تاتار، داغستانی و آذربایجانی می باشند.

آذریها شیعه اثنی عشری بوده و مابقی اهل تسنن هستند. دین مبین اسلام توسط ترکهای عثمانی و بازرگانان کشورهای شرقی در اوکراین رواج پیدا نموده و گفتنی است در حال حاضر ۳۲۷ تشکل اسلامی در اوکراین مشغول فعالیت می باشند. در شبه جزیره ی کریمه مساجد زیادی وجود دارد ولی در سایر شهرها مسلمانان به دلیل عدم وجود مسجد برای انجام تکالیف دینی مشکل دارند. در شهر کیف نیز مسجدی احداث شده که هنوز به اتمام نرسیده لکن روزهای جمعه از آنان برای اقامه فریضه جمعه بهره برداری می شود.

قبله: ۱۷درجه و ۳۵ دقیقه به سمت جنوب شرقی

رودخانه های مهم کشور اروپایی اوکراین

در اوکراین رود های فراوانی جریان دارند که عمدترین آنها دنیپر، دونتس و بوگ جنوبی می باشند.

دنیپر که سرچشمه آن کوههای روسیه و بلاروس هستند پس از ولگا و دانوب بزرگترین رود اروپا محسوب می شود و فقط سه ماه از سال آب آن منجمد می گردد. همچنین چندین سد ونیرو گاه برق آبی بر روی دنیپر احداث گردیده که دریاچه های مصنوعی بزرگی را تشکیل داده است.

دریا های کشور اروپایی اوکراین

دریای سیاه و دریای آزوف

بنادر معروف : اودسا، ایلیچفسکی، نیکلایف، سیواستاپل، یالتا و کرچ

انرژی کشور اروپایی اوکراین

حدود ۴۵ درصد از برق مصرفی این کشور از ۵ نیروگاه هسته ای این کشور تامین می گردد که با توقف کار نیروگاه هسته ای چرنوبیل در ۲۵ آر ماه ۷۹، تعداد این نیرو گاهها به ۴ نیروگاه رسید و بنا به ادعای مقامات اوکراینی ۷ درصد از توان تولید الکتریسیته نیروگاه هسته ای این کشور کاسته شد.

مابقی برق مصرفی و مورد نیاز کشور از طریق ۳۲ نیروگاه حرارتی و برق آبی این کشور تامین می شود. همچنین علیرغم اینکه اوکراین ۶۵ در صد از منابع زغال سنگ شوروی سابق را در خود جای داده بود ولی از لحاظ داشتن منابع نفتی کشوری فقیر به حساب می آید. این کشور دارای ۳ ناحیه ی فقیر نفت خیز در مناطق ناحیه ی کارپات (غرب کشور) دنیپرو پتروفسک و دونتسک (شرق کشور) و پیریچرنومورسک کریمه (جنوب کشور) می باشد. میزان تولید نفت در این ۳ ناحیه بسیار محدود بوده و کمتر از ۵ درصد مصرف کشور را تامین می کند لذا صرفاً در داخل کشور مصرف می شود. همچنین منابع فقیر گاز طبیعی اوکراین در دریای سیاه و ناحیه ی صومی واقع شده است. تولید گاز طبیعی در سال ۱۹۷۵ اگر چه بالغ بر ۶۵ میلیارد متر مکعب بود ولی در حال حاضر به ۱۸ میلیارد متر مکعب تقلیل یافته است و این میزان تولید کم سبب گردیده تا اوکراین به دلیل واردات گاز طبیعی از روسیه به این کشور وابستگی شدیدی داشته باشد. این میزان تولید پیش از این ۲۰ درصد نیاز داخلی اوکراین را تامین می نمود ولی در حال حاضر این رقم کاهش داشته است.

تعطیلات رسمی در کشور اروپایی اوکراین

اول ژانویه ضآغاز سال میلادی

۷ ژانویه کریسمس ارتدوکسها

۸ مارس روز جهانی زن

۱۶_۱۵ آوریل عید پاک

۲۸ ژوئن روز قانون اساسی

۲۴ آگوست روز استقلال

۲_۱ می روز جهانی کارگر

۹ می روز پیروزی

۴_۳ ژوئن روز تثلیث مقدس

اقتصاد و صنعت کشور اروپایی اوکراین

اوکراین از نظر صنعتی و اقتصادی دومین جمهوری مهم شوروی سابق پس از روسیه به شمار می‌رفت. اوکراین نه تنها تولید کننده غلات محسوب می شد بلکه مرکز تولید فولاد، استخراج زغال سنگ و آهن، صنایع شیمیائی و مواد غذایی نیز بود.

در سال های اولیه ی فرو پاشی شوروی فقدان ساختار های رسمی و قانونی جدید و نوپائی این کشور در عرصه ی اقتصاد بین الملل مانع از بهبود اقتصاد این جمهوری شده بود ولی اخیراً تحولاتی در بخش اقتصاد این کشور به چشم میخورد . هواپیما سازی، تانک سازی، کشتی سازی، تولید موشک، صنایع اپتیک، ساخت ماشین آلات سنگین، موتور سازی، لوله سازی، توربین، صنایع فولاد، ادوات کشاورزی، صنایع سبک، صنایع شیمیایی، مواد غذایی، الکترونیک، رایانه، پوشاک، سیمان، مواد غذایی، الکترو نیک، رایانه، پوشاک، سیمان، نساجی، و تولید الیاف مصنوعی در زمره ی محصولات صنعتی اوکراین به حساب می آیند.

کشاورزی در کشور اروپایی اوکراین

اوکراین که خاک سیاه یا چرنوزیوم بخش وسیعی از خاک آن را پوشانده است یکی از غنی ترین اراضی کشاورزی شوروی سابق و منطقه را داراست و انواع گندم، چغندر قند، سیب زمینی، گل آفتابگردان، پنبه، تنباکو، سویا، علوفه، کائوچو، سقز وانواع میوه و سبزی در آن کشت می شود هم چنین سالانه در حدود ۹/۸ میلیون متر مکعب چوب از جنگل های آن به دست می آید. اوکراین سابق بر این به دلیل تولید انبوه غلات به سیلوی اروپا معروف بود. امروزه نیز سالانه حدود ۴۰ میلیون تن غلات در اوکزاین برداشت می شود.

رشد تولیدات بخش کشاورزی : ۹/۹ درصد

میزان تولید غلات:۷/۳۹ میلیون تن (۷/۲۵ درصد افزایش نسبت به سال قبل)
میزان تولید گندم: ۳/۲۱ میلیون تن

منابع طبیعی کشور اروپایی اوکراین

ذخائر غنی زغال سنگ در حوزه ی دونتسبک، ذخائر مهم سنگ آهن در منطقه ی هورلیکا وهمچنین سنگ منگنز، گرانیت، گچ، نمک، پتاسیم، کائولن، فسفر و سنگ مرمر از جمله ذخائر معدنی اوکراین می باشند.

مرزهای زمینی و هوایی اوکراین

این کشور از شمال با کشور روسیه سفید و از شرق با کشور روسیه و از غرب با کشورهای لهستان ، مجارستان ، مولداوی و رومانی و از جنوب با دریای سیاه هم مرز میباشد و آخرین مرز قاره های اروپای شرقی است که کاندیدای ورود و عضویت به اتحادیه اروپا میباشد.

مرزهای هوائی اوکراین :

شرکت هواپیمائی کاسپین و یو ام ایر هفته ای دو نوبت به این کشور پرواز دارند و قدیمیترین خطوط هوائی با کادر بسیار مجرب در این خط پروازی میباشند. نوع هواپیمای پروازی در این مسیر توپولوف ۱۵۴ میباشد که با آب و هوای جمهوریهای سرد سیر شوروی سابق سازگاری خاصی دارد.

فروشگاهها و مراکز خرید مواد غذایی اوکراین

در اوكراين فروشگاههاي فورشد ، مترو و كاروان و اسمچ و اوكراينا و ساير فروشگاههاي زنجيره اي وجود دارند ولي بهترين انتخاب فروشگاههاي زنجيره اي فورشد است كه در سطح شهر يافت ميشود.

در اين فروشگاهها كالباس بره(بارانياكالباسا) وكالباس مرغ(كوريتسا) يا كالباس پرنده(پيتيتس كالباسك) و گوشت گاو ومرغ وشيرو…با قيمت ارزان و كاملا بهداشتي يافت ميشود.

بانکها و مراکز تبدیل ارز اوکراین

در سطح شهر باجه هاي تبديل ارز وجود دارد كه ميتوانيد براي تبديل دلار به گريونا استفاده كنيد ولي بايد مراقب چند نكته باشيد

يكي اينكه از باجه هاي داخل مغازها استفاده كنيد و دوم اينكه اگر ۱۰۰ دلاري به باجه داديد مراقب باشيد به بهانه عدم امكان تبديل ۱ و يا۱۰ دلاري به شما پس ندهند وسوم اينكه با يك نفر همراه يا دوست براي تبديل ارز مراجعه نمائيد.

شهر های اوکراین

شهر کیف پایتخت اوکراین

آشنایی با شهر کیف اوکراین

کی‌یف یا کییِف یا کیف ( Київ به اوکرائینی ، به روسی Киев ) پایتخت و بزرگترین شهر کشور اوکراین است. این شهر یکی از نقاط مهم صنعتی، فرهنگی و علمی در اروپای شرقی می‌باشد و زادگاه بسیاری از دانشمندان و محققان این کشور است. کی‌اف در زمینه حمل و نقل عمومی از امکانات پیشرفته‌ای برخودار است.

 

واژه کی‌اف اقتباس از نام یکی از چهار کاشف این شهر (سه برادر و یک خواهر) به نام «کی» گرفته شده است.

این شهر بوسیله رودخانه دنیپر به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم ، که در مجموع دارای ۱۰ منطقه شهرداری است.

بخش راست رودخانه که دارای ۷ منطقه می‌باشد، با جمعیتی در حدود۲.۶۴۲.۴۴۰ نفر و بخش چپ رودخانه با ۳ منطقه دارای جمعیتی در حدود۹۳۰.۰۰۰ نفر می‌باشد.

بر طبق آمارگیری سال ۲۰۰۷ در این شهر ۷۱۹ گروه و سازمان دینی وجود دارد که ۱۷۷ سازمان مربوط به مسیحیان پروتستان ، بیشترین آمار را به خود اختصاص داده.در این آمار ۸ مرکز اسلامی نیز در این شهر به چشم می‌خورد.

شهر کی یف پایتخت اوکراین بوده و در کنار سواحل رود دنیپر واقع شده است و دارای قدمت ۱۵۰۰ ساله می باشد. کی یف را مادر شهر های روسی می نامند و این عنوان از این بابت می باشد که این شهر مرکز دولت کهن اسلاو یعنی کیفسکایا روس بوده است.

کی یف مرکز سیاسی، صنعتی، علمی و فرهنگی کشور می باشد.در شهر کی یف کارگاه ها و کارخانجات متعددی در زمینه های مختلفی همچون صنایع هوافضا، محصولات  الکتریکی و الکترونیکی، کشتی سازی و غیره مشغول به فعالیت می باشند. پایتخت کشور اوکراین مرکز بزرگ علمی این سرزمین نیز محسوب می شود که در آن آکادمی علوم، تعداد فراوانی انستیتو های علمی – تحقیقاتی، موسسات آموزش عالی و آزمایشگاه های مختلفی  وجود دارند. دانشمندان اوکراین در کنگره ها و کنفرانس های بین المللی در زمینه های مختلف علمی شرکت می نمایند. کی یف به عنوان یک مرکز بزرگ فرهنگی نیز شناخته می شود که در آن تئاتر ها، سالن های کنسرت، سیرک، موزه ها، سینما ها و کتابخانه هایی وجود دارند که بازگو کننده تاریخ این شهر و ملت اوکراین می باشند. این شهر یکی از زیباترین شهر های دنیا بوده و آن را شهر باغ می نامند، ساکنین کی یف دلیل این نام را منظره شهر در فصل بهار خوانده و می گویند : اگر شما فصل بهار به کی یف بیائید خواهید فهمید که چرا این شهر را شهر باغ می خوانند.

ساختار شهر

در اکثر شهر‌های اوکراین مرکز شهر منطقهٔ لوکس و گران قیمت شهر محسوب میشود. در کیف میدان نزلژنستی و خیابان خرشاتیک که از آن عبور می‌کند مرکز شهر و منطقهٔ گران قیمت است.در روز‌های تعطیل عبور خودروها ممنوع شده و در سطح خیابان مکان‌های سرگرمی دایر میشود. همچنین انتهی این خیابان دا غرب به رود دنیپر می‌رسد.قابل ذکر است سفارت ایران نیز در نزدیکی‌ ابتدای این خیابان واقع است.

كيف پايتخت اوكراين شهري است با قدمت ۱۵۰۰ ساله و يكي از قديمي ترين شهر هاي اروپاي شرقي و مركزي ميباشد.

اين شهر توسط رود دنيپر به بخش غربي و شرقي تقسيم شده است. كيف به دليل سرسبزي و داشتن بنا هاي تاريخي زياد به نامهاي «شهري در باغ » و شهر موزه ها معروف است. مساحت اين شهر ۸۰۰ كيلومتر مربع مي باشد كه بالغ بر ۵۰۰ كيلومتر مربع آن فضاي سبز و مابقي را ساختمانها و اماكن عمومي تشكيل مي دهد. كيف نه تنها پايتخت اوكراين است بلكه بسياري از جاذبه هاي تاريخي و فرهنگي كشور اوكراين را به تنهايي در خود جاي داده است. اين شهر با جمعيتي بالغ بر ۵/۲ ميليون نفر پر جمعيت ترين شهر اوكراين مي باشد.

شهر لووف اوکراین عروس اروپا

شهر لووف کشور اوکراین

این شهر در سال ۱۲۵۶ میلادی بنیانگذاری شده و در غرب اوکراین در نزدیکی مرز لهستان(فاصله شهر تا مرز اوکراین-لهستان ۹۰ کیلومتر است) قرار گرفته است. بنیانگذار شهر دانیل گالیتسکی می باشد که نام شهر لووف برگرفته از پسر وی یعنی لف می باشد.البته کلمه لووف در زبان روسی به معنی سلطلان جنگل شیر می باشد که در جای جای این شهر می توانید مجسمه های مختلفی از شیر را در خیابان های لووف ببینید.

 

دانشگاه های موجود در شهر اروپایی لووف دارای رنکینگ ۳ رقمی در رتبه بندی جهانی می باشد، مخصوصا دانشگاه علوم پزشکی لووف اوکراین که همکاری های نزدیکی با نیوکسل انگلستان دارد و این دانشگاه به هراه دانشگاه علوم پزشکی بوگاموتلس و دانشگاه علوم پزشکی دانسک جزو سه دانشگاه مطرح در اروپا و کشور اوکراین می باشد.

شهر لووف کشور اروپایی اوکراین  جزو سه شهر مقلب به عروس اروپا می باشد.

بعد  از بوداپست مجارستان و پراگ کشور چک، شهر لووف اوکراین رتبه سوم را از نظر زیبایی و معماری در اروپا دارد.

در شهر لووف کشور اروپایی اوکراین

از ویژگی های خاص شهر سنگ فرش بودن اکثر خیابان ها است که قدمت بیش از ۱۰۰ سال دارند. با توجه به اینکه لووف زمانل تحت امپراتوری اتریش –مجارستان بوده است معماری ساختمان های شهر مانند کشور اتریش و بیشتر شباهت به معماری اروپای شرقی دارد.

میدان اصلی شهر لووف بسیار زیبا و با قدمت و تحت حفاظت سازمان بین المللی یونسکو است در این میدان اولین پستخانه اوکراین که اکنون به موزه تبدیل شده است و همچنین نخستین داروخانه این سرزمین قرار گرفته اند.قابل ذکر است که دانشگاه پزشکی لووف با قدمت بیش از ۲۰۰ سال اولین دانشگاه پزشکی در کشور اوکراین   می باشد.

در این شهر ۱۳ کشور (چک، ایتالیا، اتریش، کانادا، هلند، لیتوانی، لتونی، لهستان، روسیه، برزیل، آلمان، روسیه سفید و قزاقستان)دارای کنسولگری هستند.

شهر ادسا کشور اوکراین

شهر ادسا کشور اوکراین

شهر ادسا یکی از شهرهای تاریخی است که از گذشته های دور با ایران اشتراک تاریخی داشته است و اکنون به عنوان یکی از بنادر مهم تجاری مشرف به دریای سیاه شناخته شده است.

این بندر تجاری با جاذبه های بسیار زیاد توریستی و همچنین بازارهای محلی مورد توجه توریستها و جهانگردان است.

 

در سال ۲۵۲ میلادی شاپور ارمنستان را تسخیر کرد و این برای روم شکست بزرگی بود. با اینکه حملاتی به مرزهای شرقی ایران صورت گرفت.شاپور از جنگ در جبهه غربی منصرف نشد و نصیبین در در سال ۲۵۴ و دورا اروپوس را در سال ۲۵۶ به تصرف خود در آورد.در سال ۲۶۰ شهر ادسا توسط سپاهیان شاپور به محاصره در آمد و امپراتور والرین تصمیم گرفت این شهر مهم را باز پس گیرد و در نتیجه جنگ در گرفت.

این تصمیم سرنوشت او را تعیین کرد.سپاه  روم با این که بیش از لشگر ایران بود،محاصره شد.امپراطور والرین دستگیر شد و صاحب منصبان لشگری و کشوری،حکام ایالات،سناتورها و همچنین عده زیادی از اشخاص عالی رتبه مملکت به اسارت شاپور در آمدند.ارتش روم از هم پاشید و سپاهیان دسته دسته تسلیم شدند.این حادثه یک فاجعه حقیقی برای رومیها بود.

دومین جنگ صلیبی:

در سال ۱۱۴۵ میلادی، مسلمانان اقدام به بازپس گیری شهر ادسا كه دارای اهمیت فراوانی بود نمودند.

خبر بازپس گیری این شهر به رم رسید و پاپ را بر آن داشت تا دوباره برای تسخیر این شهر مردم را به جنگی دیگر فرا خواند.

به زودی قوای مسیحیان به سوی ادسا رهسپار شد. این بار لشكر به دو بخش تقسیم شد و از دو مسیر جداگانه به سوی این منطقه رهسپار شدند.

اما این بار، تركهای سلجوقی از این فرصت سود جسته و در دو مرحله، هر دو بخش سپاه صلیبی را شكست دادند و نزدیك به دو سوم این لشكر را نابود كردند.

پس از این شكست، نیروهای صلیبی از پای ننشستند و پس از تجدید قوا تصمیم گرفتند تا به دمشق كه شهری استراتژیك برای مسلمانان به شمار می‌آمد حمله كنند و آن را به تصرف خویش در آورند.

لشكر صلیبی علی‌رغم آنكه در اولین برخورد خویش توانست به پیروزیهایی دست یابد اما به دلایلی نامعلوم، فرماندهان سپاه دستور عقب نشینی را صادر كردند و پس از گذشت چند روز بدون آنكه به نتیجه‌ای برسند راه بازگشت به اورشلیم را در پیش گرفتند.( رانسیمان، استیون؛ تاریخ جنگهای صلیبی، ترجمه منوچهر كاشف، شركت انتشارات علمی و فرهنگی، ۱۳۸۴ ه ش. چاپ اول، ج ۲، ص ۲۸۵-۳۳۰)

برخی از تبانی فرماندهان لشكر با والی دمشق سخن به میان آوردند اما این نیز تنها در حد یك احتمال بود. علل این عقب نشینی هرگز فاش نشد و به رازهای سر به مهر تاریخ پیوست.

به مدت چند دهه، صلح تقریبی میان كشورهای اسلامی و مسیحیان برقرار بود تا اینكه رنو دوشاتیون ، شاهزاده‌ی انطاكیه در سال ۱۱۸۷ م در عملی ناجوانمردانه با حمله به كاروان تجاری مسلمانان كه عازم زیارت مكه بود خشم آنان را برانگیخت. وی اموال كاروان را غارت نمود و به این نیز اكتفا نكرده و دستور قتل عام مردان كاروان و به اسارت گرفتن زنان و كودكان را صادر نمود.

در این زمان، صلاح الدین ایوبی، حكمران سوریه از رنو خواست تا اسیران را آزاد كند و دیه‌ی كشته شدگان را نیز بپردازد اما رنو با بی‌توجهی حتی از پذیرفتن نماینده‌های صلاح الدین نیز سرباز زد.

صلاح الدین با تشكیل لشكری بزرگ به سوی اورشلیم حركت كرده و پس از دو هفته محاصره‌ی این شهر موفق به تسخیر این شهر گردید.( لوی بیئل، تیموتی؛ جنگهای صلیبی، ترجمه سهیل سمی، انتشارات ققنوس، ۱۳۸۵ ه ش. چاپ اول، ص ۱۲۲- ۱۲۵)

شهر خارکف کشور اوکراین

شهر خارکف کشور اوکراین

خارکوف با ۱،۴۶۱،۰۰۰ نفر جمعیت و مساحت ۴،۵۰۰km۲  دومین شهر بزرگ اوکراین محسوب میشود.

بزرگترین میدان اروپا(میدان لنین) در این شهر واقع شده است. این شهر پایتخت علمی‌ اوکراین نیز هست. از مکان‌های دیدنی‌ این شعر می‌توان به هامن میدان لنین، لیثا پارک، تئاتر ختاب، گرکوا پارک و تلکبینی که در این پارک قرار دارد اشاره کرد.

 

خارکف دومین شهربزرگ اوکراین با مساحتی بیش از ۳۰۰ کیلومتر مربع  می باشد. این شهر در سال ۱۶۵۴ میلادی بنیانگذاری شده و جمعیت آن بیش از ۱٫۵ میلیون نفر است. این شهر دارای ایستگاه راه آهن ، پایانه اتوبوسرانی و همچنین فرودگاه بین المللی بوده که همه ساله تعداد پرواز های آن افزای ش می یابد. خطوط پیشرفته راه آهن شهری( مترو) و وسائط دیگر حمل و نقل شهری ( اتوبوس، تاکسی، تراموای و اتوبوس برقی) رفت و آمد در شهر را تامین می کنند.

خارکف یک مرکز فرهنگی با ده ها موزه، تئاتر، سالن های برگزاری کنسرت و  گالری های نقاشی می باشد، همچنین در این شهر بیش از ۸۰ کتابخانه،مجسمه های هنری، کلیسا، سیرک و غیره   وجود دارد.خارکف شهر دانشجو نیز نامیده می شود، با شمار بسیار موسسات آموزش عالی (۳۱) این شهر یکی از رده های نخست کشور را به خود اختصاص داده است. ۲۹۲ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی خارکف مشغول به تحصیل بوده که در این میان نزدیک به ۹ هزار نفر آنان دانشجویان خارجی از ۹۰ کشور مختلف دنیا می باشند. هر ساله از موسسات آموزش عالی خارکف بیش از ۳۰ هزار متخصص جوان فارغ التحصیل می شوند.

شهر خارکف یکی از مراکز مهم صنعتی ،علمی و فرهنگی کشور اوکراین است. خارکف از نظر جغرافیایی در شمال شرقی اوکراین قرار دارد .در جایی که سه رودخانه لوپان و اودی و خارکف به هم می پیوندند و به رودخانه بزرگ دانیتس می ریزند. شهر خارکف مرکز استان خارکف است . این استان با کشور بزرگ روسیه هم مرز می باشد .فاصله شهر خارکف با مسکو ۷۷۹ (ک.م) و فاصله اش با کیف پایتخت اوکراین ۴۹۱ (ک.م) است. مساحت شهر خارکف ۳۰۳ (ک.م.مربع) و جمعیت ان حدود ۲ میلیون است ونام این شهر در سال ۱۶۲۷ از نام رودخانه خارکف گرفته شده. پیدایش شهر خارکف درارتباط با جنگ آزادی خواهانه مردم اوکراین در مقابل لهستان در سالهای ۱۶۴۸ تا ۱۶۵۴ داشت.

شهر خارکف در مسیر شاهراه تجاری مسکو، پتربورگ ، کریم و قفغاز قرار داشت و این ویژگی باعث ترقی اقتصادی و فرهنگی شهر خارکف می شد.
در سال ۱۷۶۱ اولین کتابخانه و در سال ۱۷۹۱ اولین تئاتر در شهر خارکف تاسیس شدند. اولین دانشگاه در سال ۱۸۰۵
تاسیس شد و تاثیر بسزای در فرهنگ و زندگی مردم داشت و و در این شهر اولین روزنامه در سال ۱۸۱۲ به نشر رسید.
شهر خارکف از سال ۱۹۱۷ تا سال ۱۹۳۴ پایتخت جمهوری(ایالت) اوکراین بود.
همزمان با جنگ جهانی دوم نیروی های آلمان نازی شهر خارکف را محاصره کردند .ساختمانهای زیادی را ویران نموده و هزاران نفر را کشتند (آثاری در این خصوص در موزه شهر خارکف موجود می باشد ) تا اینکه در ۲۳ اگست ۱۹۴۳ ارتش اتحاد شوروی شهر خارکف را آزاد ساخت و در این روز هر ساله جشن بسیار بزرگی برگزار می شود.

این تاریخچه مختصری از گذشته شهر خارکف بود که خدمت شما عزیزان ارائه گردید .

شبه جزیره کریمه اوکراین

شبه جزیره کریمه

شبه جزیره کریمه بر کرانه های شمالی دریای سیاه قرار دارد و بخشی از کشور اوکراین  است. مساحت این شبه جزیره کریمه برابر با ۲۶٬۲۰۰ کیلومتر مربع، و جمعیت آن ۱٬۹۹۴٬۳۰۰ نفر (آمارگیری سال ۲۰۰۵) می باشد. این شبه جزیره محل زندگی تاتارهای کریمه بوده است، که امروزه ۱۳ درصد جمعیت آن را تشکیل می‌دهد.

 

 

آثار معتبر به جای مانده نشانگر آن است که ساکنان اولیه کیمریان بوده‌اند که توسط سکاها در سده هفتم پیش از میلاد از آنجا بیرون رانده شدند. باقیمانده این قوم که به کوه ها پناه برده بودند بعدها به نام قوم تاوری شناخته شدند. در همان سده، یونانیان مستعمرات خود را در آن سواحل مستقر ساختند.

در حال حاضر شهر سیمفروپول پایتخت این جمهوری خود مختار محسوب می شود. به ۱۴ منطقه تقسیم می شود و از شهرهای بزرگ و معروف می توان به یالتا، سواستاپول، کرچ، یوپاتوریا و فئودوسیا اشاره نمود. زبان رسمی آن اوکراینی بوده و زبان های روسی و کریم تاتاری نیز بسیار رایج می باشد.

وضعیت سیاسی

ارگان های اصلی حکومتی در کریمه شامل پارلمان –  شورای عالی و دولت – هئیت وزرا    می باشد. جمهوری خود مختار کریمه فاقد مقام ریاست جمهوری است. سخنگوی هئیت وزرا(نخست وزیر) توسط پارلمان با صلاحدید ریاست جمهوری اوکراین انتخاب می شود. قانون اساسی این جمهوری خودمختار در ۲۱ اکتبر سال ۱۹۹۸ توسط پارلمان آن به تصویب رسیده است.

وضعیت اقتصادی

شاخه های اصلی اقتصاد کریمه صنعت، توریسم ( کریمه غربی، کرانه جنوبی کریمه و کریمه شرقی)، بهداشت و کشاورزی می باشد.

حمل و نقل

هر یک از شهرهای کریمه توسط راه های اتومبیل رو با دیگر شهرها ارتباط دارد. خط های اتوبوس برقی بین شهری نیز وجود دارد( در جاده فرودگاه سیمفروپول – سیمفروپول – آلوشتا – یالتا). شهرهای یالتا، فئودوسیا، کرچ، سواستاپول، چرنومرسکای ویوپاتوریا نیز توسط راه های آبی به یکدیگر متصل می شوند. خطوط راه آهن آرمیانسک – کرچ و ملیتوپول – سواستاپول این شبه جزیره را با دیگر مناطق مرتبط می نمایند.

توریسم

در کریمه تفریح گاه ها و اردوگاه های بسیارمی توان یافت. مشهورترین مکان های استراحت یالتا، آلوشتا و دیگر شهرهای کناره جنوبی کریمه و همچنین شهرهایی چون سوداک و یوپاتوریا می باشند. از ژانویه تا دسامبر سال ۲۰۰۷ در منطقه کریمه نزدیک به ۵٫۷۱۸ میلیون نفر گردشگری کرده اند که این آمار نسبت به آمار سال ۲۰۰۶، ۱۱٫۷ درصد افزایش داشته است.

جمعیت

بر طبق داده های سال ۲۰۰۱ جمعیت کریمه ۲۰۲۴۰۵۶ برآورد شده است که از این میان ۵۸٫۳ درصد نژاد روس، ۲۴٫۳درصد اوکراینی، ۱۲٫۱درصد تاتارکریمه، ۱٫۴درصد بلاروس، ۰٫۵درصد تاتار، ۰٫۴ درصد ارمنی و ۰٫۲ درصد یهودی، لهستانی، بلغار، آذری، ازبک، یونانی و غیره  می باشند.

جغرافیای کریمه

شبه جزیره کریمه در جنوب اوکراین واقع شده است. مساحت سطحی آن نزدیک به ۲۷ هزار متر مربع بوده که ۷۲ درصد از آن هموار ، ۲۰ درصد کوهستانی و ۸ درصد دریاچه می باشد. از غرب و جنوب با آبهای دریای سیاه و در شرق دریای آزوف مجاور است. شبه جزیره کریمه با کشورهای روسیه، رومانی، بلغارستان، ترکیه و گرجستان مرز دریایی مشترک دارد.

معروفترین مناطق تفریحی کریمه عبارتند از:

کرانه جنوبی کریمه – حوزه های یالتا وآ لوشتا

کرانه های غربی – حوزه های یوپاتوریا و ساکس

کرانه های جنوب شرقی – حوزه های فئودوسیا و سوداک

تحصیل در اوکراین – شهرهای مهم کشور اوکراین

شهرهای مهم کشور اورپایی اوکراین

 

شهر یالتا اوکراین

یالتا (به اوکراینی: Ялта، به تاتاری کریمه: Yalta) یکی از شهرهای کریمه در جنوب اوکراین است که بر کرانهٔ دریای سیاه جای دارد. یالتا بر کنار خلیجی کوچک و کم‌عمق رو به دریای سیاه جای دارد و توسط کوه‌های پردرخت در برگرفته شده‌است. آب و هوای گرم مدیترانه‌ای و مجاورت با تاکستان‌ها و باغستان‌های زیاد، بستر مناسبی برای گذراندن تعطیلات به ویژه زمستانی پدید آورده‌است.

در دوره‌ای «یالتای بزرگ» به بخشی از کرانه کریمهٔ جنوبی میان فوروس در غرب به سوی گورزوف در شرق و شامل شهر یالتا و شهرهای چندگانه مهاجرنشین مجاور اطلاق می‌شد.

بر اساس آمار سال ۲۰۰۱، جمعیت یالتا برابر با ۸۰٬۵۰۰ نفر بوده‌است. بر اساس همین آمار، ۶۸٫۳٪ جمعیت این شهر را روس‌ها، ۲۵٫۷٪ اوکراینی‌ها، ۲٫۱٪ بلاروسی‌ها، ۰٫۸٪ یهودیان، ۰٫۱٪ تاتارهای کریمه‌ای و بسیاری از اقلیت‌های نژادی دیگر تشکیل داده‌اند. این آمار شامل روستاها و شهرهای کوچک مجاور نیست. جمعیت یالتا با حومه در حدود ۱۲۵٬۰۰۰ نفر است.

این شهر بر محلی از یک مهاجرنشین یونان باستان که گفته می‌شود توسط دریانوردان یونانی که در جستجوی ساحلی امن بوده‌اند، بنا شده‌است.

در این شهر کنفرانس یالتا از ۴ تا ۱۱ نوامبر سال ۱۹۴۵ بین سه قدرت نیروهای متفقین یعنی شوروی، ایالات متحده و بریتانیا و با شرکت فرانکلین دلانو روزولت، ژوزف استالین و وینستون چرچیل در اواخر جنگ جهانی دوم برگزار و پیمان معروف یالتا بسته شد.

شهر زاپاروژیا اوکراین

زاپاروژیا (اوکراینی: Запоріжжя) شهری است در جنوب مرکزی کشور اوکراین و در کنارهٔ رود دنیپر.

این شهر مرکز شهرستان زاپروژیا و استان زاپروژیا است. شهر زاپروژیا در ۷۰ کیلومتری جنوب شهر دنیپروپتروفسک واقع شده‌است.

این شهر در روزگار شوروی یک «شهر مهندسی» بود و این امر تأثیر بدی بر روی محیط زیست آن گذاشت. دگرگونی اوکراین به سوی اقتصاد بازاری از این نگرانی زیست‌محیطی کاسته‌است.

گرچه زاپروژیا شهر چندان جذابی به‌شمار نمی‌آید ولی کشتی‌های گردشی رودخانه دنیپر برای بازدید گردشگران از جزیره خورتیتسیا در این شهر نیز توقف می‌کنند.

شهر دنیپروپتروفسک اوکراین

دنیپروپتروفسک شهری است در جنوب شرقی اوکراین که در کنار رودخانه دنیپر واقع شده است و ۱٫۲ میلیون جمعیت دارد. این شهر در سال ۱۷۷۶ میلادی در زمان امپراتوری  روسیه و به دستور کاترین دوم بنیانگذاری شد و در زمان خود یکاترینواسلاو نام گرفت.( ۱۷۷۶- ۱۹۲۶) این شهر از اوایل قرن بیستم تا به امروز  مرکز صنعت فولاد شناخته می شود، همچنین در صنایع هوا و فضا نیز تسلط دارد. امروزه دنیپروپتروفسک مرکز اصلی صنعتی و اقتصادی مرکز و شرق اوکراین بوده  و از لحاظ جمعیت سومین  شهر کشور به حساب می آید.  ۱۱ دانشگاه، آکادمی و انستیتو مشغول به فعالیت در این شهر می باشند.

متوسط  آب و هوای دنیپروپتروفسک در تابستان ۲۷+ و در زمستان ۰ درجه سانتی گراد بوده و بهترین زمان برای مسافرت و بازدید از شهر اواسط ماه آوریل و اوایل ماه مه ( طبیعت زیبا و هوای تازه) و یا اواخر ماه سپتامبر (پارک های شهر با برگ های زرد درختان) محسوب می شود. برای حمل و نقل داخل شهری، ۱۶ خط تراموای، ۲۲ اتوبوس برقی، ۶ ایستگاه قطار زیر زمینی و بیش از ۱۰۰ خط اتوبوس و  مینی بوس  وجود دارند که مناطق مختلف شهر را به همدیگر متصل می کنند. در شهر ساختمان ها و مراکز فرهنگی بسیاری موجود است که در آنها مراسم متفاوت از جمله اپرا، تئاتر، باله و غیره برپا می گردد. درب موزه های دنیپروپتروفسک نیز همیشه برای بازدید میهمانان شهر باز می باشد

دنیپروپتروفسک (به اوکراینی: Дніпропетровськ) با ۱.۱ میلیون تن جمعیت سومین شهر کشور اوکراین است.

این شهر در جنوب خاوری کیف پایتخت اوکراین واقع شده و در کرانه رود دنیپر جای گرفته‌است.

دنیپروپترووسک از کانون‌های پرجنب‌وجوش صنعتی اوکراین به‌شمار می‌رود و یکی از مراکز اصلی هسته‌ای، نظامی و صنایع هوافضا در شوروی پیشین بود. دنیپروپترووسک تا دهه ۱۹۹۰ یکی از شهرهای بسته شوروی بود.

شهر خرسون اوکراین

خِرسون (به روسی و اوکراینی: Херсон) نام شهری‌است در جنوب کشور کنونی اوکراین. این شهر مرکز استان خرسون اوبلاست می‌باشد. این شهر بندری مهم در کنار دریای سیاه و رود دنیپر و مرکز صنعت کشتی‌سازی در منطقه می‌باشد. جمعیت این شهر در سال ۲۰۰۷ ۳۲۹هزارتن برآورد شده‌است.

خرسون تا ۱۷۷۸ بخشی از خان‌نشین کریمه بود. در ۱۷۷۸ به دستور کاترین بزرگ شهبانوی روسیه این شهر دوباره‌سازی‌شد و نام شهر باستانی خرسونس بدین نام خوانده شد.

شهر سواستوپول اوکراین

سواستوپول (به اوکراینی: Севастополь، به تاتاری کریمه: Aqyar) در گذشته با نام سباستوپول شناخته می‌شد. این شهر بندری،در جنوب غربی شبه جزیره کریمه جای دارد. شبه جزیره کریمه در جنوب اوکرائین و در کرانهٔ دریای سیاه قرار دارد.

بر اساس آمار سال ۲۰۰۱ جمعیت این شهر برابر با ۳۴۲٬۴۵۱ نفر بوده است. این شهر در گذشته کانون ناوگان دریای سیاه شوروی بود. ناوگان، امروزه یک پایگاه دریایی اوکراینی است که به طور مشترک توسط نیروی دریایی اوکراین و نیروی دریایی روسیه به‌کار می‌رود.

اهمیت خرید و فروش و کشتی‌سازی بندر سواستوپول از زمان فروپاشی شوروی رو به فزونی نهاد. سواستوپول همچنین یک مرکز مهم پژوهش‌های زیست‌شناسی دریایی است. به طور خاص، مطالعه و آموزش در مورد دلفین‌ها در این شهر از زمان جنگ جهانی دوم به انجام می‌رسد، این مطالعات در ابتدا به عنوان یک برنامه سری نیروی دریایی در خصوص عملکرد این جانور در زیر دریا به شمار می‌رفت. بیشترین تعداد مسلمانان اوکرائین در شبه جزیره کریمه ساکن می‌باشند.

شهر سواستوپول در نزدیکی محل مهاجران باستانی یونانی خرسون بنا گردیده که در ۴۲۱ پیش از میلاد بنا شده بود. در جنگ کریمه به‌مدت ۳۴۹ روز (در سال‌های ۱۸۵۴ تا ۱۸۵۵) در برابر هجوم انگلستان، فرانسه، عثمانی‌ها و ساردنی مقاومت کرد اما سرانجم روس‌ها شکست خوردند و شهر سقوط کرد. در جریان جنگ جهانی دوم در محاصره نیروهای آلمانی قرار داشت و تقریبا به کلی ویران گشت و در سال ۱۹۴۲ سقوط کرد، اما در سال ۱۹۴۴ دوباره به دست روس‌ها افتاد و تجدید بنا گردید

لئو تولستوی که در جنگ‌های کریمه شرکت داشت، وقایع هولناک جنگ را در داستان‌های سواستوپول آورده است.

این شهر از لحاظ تقسیمات کشوری دارای وضعیت خاص بوده و مستقیما زیر نظر دولت مرکزی اوکراین اداره می‌شد.تا سال‌ها ورود خارجیان به این شهر ممنوع بود.

شهر سیمفروپول اوکراین

سیمفروپول (به اوکراینی: Сімферополь، به تاتاری کریمه: Aqmescit به معنی مسجد سفید) پایتخت جمهوری خودمختار کریمه در اوکراین جنوبی است. به عنوان پایتخت کریمه، این شهر یک مرکز مهم سیاسی، اقتصادی و ترابری شبه جزیره است. بر اساس آمار سال ۲۰۰۶ جمعیت این شهر برابر با ۳۴۰٬۶۰۰ نفر بوده است.

مدارک باستان‌شناسی در سیمفروپول نشانگر قدمت آن به‌عنوان یک شهر باستانی سکاها است که با نام ناپل سکائیه شناخته می‌شد. این منطقه همچنین با نام آقمسجد (Aqmescit) منزلگاه تاتارهای کریمه‌ای بوده است. پس از تصرف خانات کریمه به‌دست امپراتوری روسیه، نام این شهر به سیمفروپول (نام کنونی) تغییر یافت.

شهر پولتاوا اوکراین

این شهر نسبت به ۲ شهر خارکوف  و کیف کوچکتر بوده و دارای جمعیت به مراتب کمتریست به همین دلیل فاقد مترو می‌باشد. (خودم که اونجا رفتم فرقش با خارکوف مثل تهران و کرج است) از مرکز تفریحی کمتری برخوردار است این شهر و ابلست(استان) میان دو ابلست خارکوف و کیف نیز واقعه شده است. در ادامه عکس‌هایی‌ از این شهر به علاوهنقشه شهر آماده است.

شهر چرنوبیل اوکراین

چُرنوبیل (به اوکراینی: Чорнобиль)(تلفظ tʃɔrˈnɔbɪlʲ), یا معروفتر چِرنوبیل (به روسی: Чернобыль) (تلفظ tɕɪˈrnobɨlʲ) شهری در اکراین است که در استان کیف و در نزدیکی مرز بلاروس قرار دارد.

این شهر به علت حادثه چرنوبیل که در نیروگاهی هسته‌ای چرنوبیل که در ۱۴.۵ کیلومتری این شهر قرار داشت خالی از سکنه استاین حادثه در سال ۱۹۸۶ میلادی رخ داد.

شهر کرچ اوکراین

کِرچ (اوکراینی: Керч, روسی: Керчь, تاتار کریمه: Keriç, اسلاویک خاوری کهن: Кърчевъ) شهری است (۲۰۰۱ جم ۱۵۷٬۰۰۰ تَن) در شبه جزیره کرچ در خاور کریمه جای گرفته‌است.از کانون‌های مهم صنعتی ، صادراتی ، توریستی اوکراین است. نام آن از ریشه اسلاویک خاوری کهن و از واژه کِرک къркъ به معنی گَلو گرفته شده‌است که از روی تنگه آبی باریک روبروی شهرک گرفته شده‌است.

شهر کوکتبل اوکراین

کوکتبل (به اوکراینی: Коктебель، به تاتاری کریمه: Köktöbel)، که در گذشته با نام پلانرسکوی شناخته می‌شد، یک شهرک گردشگری در جنوب شرقی شبه جزیره کریمه در کشور اوکراین است. کوکتبل بر کرانهٔ دریای سیاه در نیمه راه بین فئودوسیا و سوداک قرار گرفته و از توابع تئودوسیا به شمار می‌رود.

سرشماری سال ۲۰۰۱ نشان می‌دهد که جمعیت این شهر برابر با ۲٬۸۴۱ نفر بوده که ۵۰٪ روس تبار، ۳۶٪ اوکراینی و بقیه تاتار کریمه‌ای، یونانی، بلغار و آلمانی هستند.

بیشترین شهرت این شهر به خاطر پیوندش با ادبیات است. ماکسیمیلیان وولوشین شاعر روسی، در اقامتگاه‌اش این شهر پذیرای بسیاری از میهمانان سرشناس خود بود، بسیاری از آنان برجسته‌ترین شعرهایشان را در کوکتبل سرودند.

نام اولیه این شهر یعنی کوکتوبل ریشه ترکی دارد: در زبان تاتار کریمه‌ای، به معنی «سرزمین تپه‌های آبی» است. (کوک به معنی سبز چمنی[۱]، توب به معنی تپه یا کوه در ترکیب با پسوند جمع اِل)

در زمان حکومت نظام شوروی، نام پلانرسکوی از واژه روسی planer یا گلایدر ریشه گرفته بود: تپه‌هایی که بر فراز خط ساحلی کشیده شده‌اند، مکان مناسبی برای آزمایش‌های اولیه پرواز با وسایل پروازی توسط خلبانان روسی بودند. فرودگاه کوچک محلی این شهر هنوز با نام پلانرسکوی شناخته می‌شود.

در سال ۲۰۰۳، فیلمی با نام راه‌های کوکتبل توسط بوریس خلبنیکوف و آلکسی پوپوگربسکی (دو کارگردان جوان اهل روسیه) ساخته شد. این فیلم در مورد یک پدر و پسر است که در پی رکود اقتصادی پس از فروپاشی شوروی در تلاش برای سفر با پای پیاده از مسکو به کوکتبل هستند. (این فیلم در شبکه چهارم تلویزیون ایران نیز نمایش داده شد.)

کوکتبل همچنین به عنوان استراحتگاهی برای نویسندگان در اتحاد شوروی، معروف بوده است. دیگر عوامل شهرت این شهر از این قرارند: کنیاک کوکتبل، ورزش گلایدر و دریاکنار برهنگان کوکتبل که در شوروی سوسیالیستی به‌عنوان بزرگترین ساحل برهنگان شناخته می‌شد.

مکان های توریستی اوکراین قسمت اول

مکان های توریستی کشور اوکراین قسمت اول

کتابخانه ملی اوکراین (واسیلی ورنادسکی)

اين كتابخانه بزرگترين كتابخانه كشور اوكراين است كه در سال ۱۹۱۸ ساخته شده و از سال ۱۹۸۸ به نام «ورنادسكي» نامگذاري شده است.
حجم مخزن اين كتابخانه بالغ بر ۱۵ ميليون شماره مشتمل بر منابع با ارزش كتب، مجلات، روزنامه ها، نقشه ها، نت هاي موسيقي، منابع تصويري، منابع خطي، منابع چاپي قديمي، كتب دست نويس و اسناد مي باشد به حدي كه بالا ترين تعداد كتب و اسناد دست نويس خط اسلاو در كشور را داراست. اين كتابخانه سالانه ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزار نسخه (كتاب، مجله و روزنامه) دريافت مي نمايد ضمن آنكه آن چه در كشور اوكراين منتشر مي شود به انضمام رساله هاي دورة دكتراي در اين مراكز آرشيو مي گردد. اين كتابخانه با بيش از۱۳۰۰ موسسه علمي و ۷۰ كتابخانه در كشور هاي مختلف دنيا در ارتباط است.

منابع اطلاعاتي كتابخانه مورد استفادة ۲۵۰ هزار مراجعه كننده قرار مي گيرد كه ساليانه ۳ تا ۵ ميليون مورد اطلاعات به صورت كتاب، نشريه و… دريافت مي كنند و روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ دانشمند، كارشناس، دانشجو ازاين كتابخانه بازديد مي نمايند.

نياز هاي تخصصي اين افراد در۱۶ سالن تخصصي واقع در ساختمان اصلي كتابخانه و ۶ سالن شعبه كه در آن مخزن نوشته هاي خطي، كتب نادر و چاپ قديمي، مهر ها و رونوشتها، نت هاي منتشره و مجموعه و دست نويس هاي يهودي، مجموعه بزرگ روزنامه هاي كشور اوكراين و همچنين بخش بزرگ آرشيو مخزن آكادمي علوم اوكراين وجود دارد .
تشكيلات جست و جو گر كتابخانه داراي سيستم كاتولوگ و كارت مي باشد و نيز مخزن اطلاعاتي و كتاب شناسي با حجم ۱۶۰ هزار نسخه را داراست. در اين مخزن اسنادي با جنبه هاي مقرراتي ( قوانين، فرمانها، مصوبه ها و غيره) دائرة المعارف ها، راهنماها، لغت نامه ها و كتب شناسي هاي ويژه نگهداري مي شود سيستم كاتولوگ كتابخانه بر اساس نام نويسنده و نيز بر اساس زمينه موضوعي كتاب شكل گرفته است و از سال ۱۹۴۴ سيستم كامپيوتري كتاب تكميل مي شود.
در كتابخانه بيش از ۹۰۰ نفر با مسئوليتهاي مختاف فعاليت دارند كه از اين تعداد ۷۰ درصد كتابدار، ۱۷ درصد مسئولين علمي و ۱۳ درصد خدمات جانبي را به عهده دارند

بنای دوستی خلق ها

ساخت اين بنا در سال ۱۹۷۹ آغاز و در نوامبر سال ۱۹۸۲ به مناسبت ۳۲۵ مين سالگرد اتحاد دو ملت روسيه و اوكراين افتتاح گرديد.همچنين ساخت اين بنا مصادف با ۱۵۰۰مين سال تاسيس شهر كي يف بوده است.

موزة ملی تاریخ جنگ

موزة ملي تاريخ جنگ در تاريخ ۷ اكتبر سال ۱۹۷۴ افتتاح گرديده است.اين مكان يادبود كه شامل چند مكان بزرگ است توسط معماري مشهور به نام «ويتچ» طراحي و در دامنه تپه هاي مشرف به دنيپر ساخته شده است. ساختمان مركزي اين بنا از موزه و مجسمه يادبود مادر ميهن ( رودينا مات ) تشكيل مي شود كه ۶۲ متر بلندي دارد و از برنز ريخته شده و ۱۵۰ تن وزن دارد. در كنار ساختمان مركزي، نمايشگاه هايي از مجسمه ها به افتخار فدا كاري هاي مردم در سال هاي جنگ ساخته شده كه مهم ترين آن كاسه آتش با قطر ۱۶ متري و ميدان تجهيزات جنگي مي باشد. ساختمان مركزي شامل ۱۴ تالار با مساحت ۵ هزار متر مربع است و در آن بيش از ۱۲ هزار قطعه وسيله جنگي در معرض ديد عموم قرارداده شده است . اين موزه كه در زمان برژنف رهبر وقت شوروي كه خود اوكرايني الاصل بود ساخته شده است بخشي از فداكاريهاي مردم اوكراين در جنگ عليه آلمان هيتلري (۱۹۴۵_ ۱۹۴۱ ) را نشان مي دهد. از آغاز افتتاح اين موزه تا كنون متجاوز از ۱۷۰ ميليون نفر از ۱۷۰ كشور جهان از اين مكان ديدن نموده اند.

تندیس اولین رئیس جمهور اوکراین

مجسمه ميخائيل گورشوفسكي اولين رئيس جمهور مستقل اوكراين كه در آوريل سال ۱۹۱۸ براي مدت كوتاهي ( حدوداً ۹ ماه ) رياست جمهوري را به عهده گرفت.وي داراي دكتراي تاريخ بود ولي نداشتن تجربه كار سياسي و فقدان نيروي نظامي سبب گرديد تا دولت وي سقوط نموده و پس از مدتي اوكراين نيز به انضمام اتحاد جماهير شوروي در آيد.

بنای یاد بود شفچنکو

بناي يادبود تاراس شفچنكو بنا به يادبود تاراس شفچنكو شاعر نامدار اوكرايني( ۱۸۶۱_ ۱۸۱۴) بنا گرديده است.آثار و اشعار وي در ميان مردم اوكراين طرفداران زيادي داشته و سرده هاي وي تأثير بسزايي در تهييج روحيه وطن پرستي در ميان مردم اوكراين داشته است.
اين مجسمه به منظور تجليل از مقام بوگدان§ خميلنتيسكي يكي از فرماندهان ارتش اوكراين كه در قرن ۱۶ تلاش زيادي را براي استقلال و آزادي اوكراين از يوغ لهستاني انجام داد بنا شده است. تحت هدايت خميلنسكي، سرزمين اوكراين از حكومت لهستان آزاد گرديد، و نظم جديدي در ميان قزاق ها آغاز مي شود و سيستم حكومتي جديدي تشكيل مي شود.
خميلنسكي ايده دولت مستقل اوكراين در ۱۶۴۹ را شكل داد. وي به صورت ريشه اي با مشكلات اجتماعي به مبارزه پرداخت. در زمان جنگ خميلنسكي خود را تنها به عنوان يك نظامي مبارز مطرح نساخت، بلكه به عنوان ديپلماتي خود را نشان داد كه توانست اوكراين را در اروپا به عنوان يك دولت در حقوق بين الملل مطرح نمايد. با توجه به وضعيت موجود در داخل و نيز سطح بين المللي خميلنسكي به مذاكره با روسيه دست زد و در سال ۱۶۵۴ بود كه ميان اوكراين و روسيه به صورت كنفدراسيون متحد شدند. تا انتهاي حيات خود بگدان خميلسكي سياست داخلي مستقلي را در پيش گرفت، جايگاه و موقعيت اوكراين را در صحنه بين الملي مستحكم ساخت. وي در شهر چيگرين در گذشت و در شهر سوبوتف مدفون مي باشد.
وي اصليتاً لهستاني بود ولي مخالف حاكميت لهستان در بخش غربي اوكراين بود. همچنين نامبرده بنيانگذار «سيچ» يا قلعه هاي نظامي اوكراين مي باشد.

بنای یاد بود ولادیمیر کبیر

اين بنا به يادبود ولاديمير اولين مؤسس مسيحيت در كشور اوكراين در خيابان ولاديمير واقع گرديده است.هيچ يك از شخصيت هاي تاريخ قديم اوكراين در ميان نسل جديد معاصر از چنان محبوبيتي برخوردار نيست كه ولاديمير سوياتسلاويچ (۱۰۵۵_۹۵۵ ) بر خور دار است.
«مهم ترين اقدام ولاديمير اين بود كه در سرزمين خود مسيحيت را برقرار و رسمي نمود و از سال ۹۸۸ ميلادي، مذهب رسمي دولتي در روسيه قديم، مسيحيت اعلام شد». به اين ترتيب كي يف روس جايگاه خود را در اروپا تحكيم نمود و ارتباطات اقتصادي و فرهنگي خود را با بسياري از كشور هاي اروپايي توسعه داد و در خود روسيه به طور فعالي ادبيات، نويسندگي، معماري پيشرفت نمود. مذهب جديد براي روس كي يف و يگانگي و اتحاد به همراه آورد.
به جز بيزانس، كي‌يف روس در دورة هدايت ولاديمير سوياتلاويچ، رابطه با آلمان، روم، لهستان، چك، كشور هاي اسكانديناوي رابطه برقرار نمود كه باعث افزايش اعتبار اين كشور شد. در كتاب « كلام در خصوص قانون و بركت خدا» به نقل از اسقف ايلاريون كه اسقف اعظم كي يف بود، آمده است: «او نه در يك سرزمين خشك و دورافتاده حكومت مي كرد، بلكه بر روسيه كه تمام دنيا از آن اطلاع دارند حكومت كرد.»

بنای سرباز گمنام

بناي معروف سرباز گمنام يا «آتش فروزان » شهر كي يف از ديگر بنا هاي ديدني در اين شهر مي باشد .اين بنا در دهه ي ۷۰ ميلادي ساخته شده است مردم و مقامات اوكراين همه ساله در سالروز پيروزي بر ارتش نازي در اين محل اجتماع نموده و شاخه گلي را به ياد قربانيان كشته هاي جنگ جهاني دوم اهدا مي نمايند. شايان گفتن است با، آغاز جنگ در جبهه شوروي در تاريخ ۲۲ ژوئن ۱۹۴۱ شهر كي يف و ساير نقاط كشور بمباران و به اشغال نيرو هاي آلماني در آمد تا اينكه با مقاومت نيرو هاي ارتش سرخ و رشادت هاي دو فرمانده به نامهاي ” كونيف” و “روكاسفسكي” در نوامبر سال ۱۹۴۴ از دست آلمانها آزاد شد. در فورية سال ۱۹۴۴ يكي از بزرگترين نبرد ها ميان تانك هاي آلماني و ارتش شوروي در استان چركاسي اوكراين انجام شد كه نيرو هاي آلماني تن به شكست دادند. اوكراين در جريان جنگ دوم جهاني حدود ۵ ميليون جمعيت خود را از دست داد ضمن آنكه ۲ ميليون اوكرايني به اردوگاههاي كار اجباري آلمان منتقل شدند بسياري از مجتمع هاي صنعتي كشور در جريان جنگ ويران و برخي نيز بنا به دستور استالين به خاك روسيه و آسياي ميانه منتقل شد.

دروازه ی طلائی یا زولتی وارتا

دروازه شهركي يف در سده هاي گذشته كه كمتر دشمن خارجي قادر به فتح آن گرديد.در برخي از اسناد و مدارك سال ساخت اين دروازه به قرن ۱۱ ميلادي بر مي گردد. اين دروازه در جريان جنگ دوم جهاني آسيب ديد ولي در سال ۱۹۴۸ مورد ترميم و باز سازي قرار گرفت. اين بنا در خيابان ولاديمير سكايا شماره ي ۴۰۸ واقع گرديده است.

مکان های توریستی اوکراین قسمت دوم

مکان های توریستی کشور اوکراین قسمت دوم

کاخ مارینسکی

يكي از زيبا ترين آثار معماري به سبك باركو مي باشد. طرح آن توسط ي. ميچورين با الهام از قصري در روستاي پروا در حومه ي مسكو به منظور استراحت تزار صورت مي گرفت.

اين كاخ به افتخار ورود امپراطور الكساندر دوم و همسرش «ماريا» به كي يف “مارينسكي” نام گذاري شد. در اين كاخ علاوه بر خاندان سلطنتي در زمانهاي مختلف مقامات عالي رتبه شهري زندگي مي كزدند و در حال حاضر اين كاخ محل پذيرائي مهمانيهاي رسمي رئيس جمهور اوكراين مي باشد.
احداث مجموعه ي كاخ فوق، در سال ۱۷۵۲ ميلادي آغاز شد، بخش اصلي آن در سال ۱۷۵۵ ميلادي خاتمه يافت ولي بخش هاي جداگانه آن تا سال هاي دهه ي ۶۰ به درازا كشيد. در سال ۱۸۱۹ ميلادي آتش سوزي طبقه ي دوم قصر را كه از چوب ساخته شده بود، از بين برد. بناي فوق سپس با طرح معمار ك_ ماشينسكي در سال ۱۸۷۰ ميلادي مورد مرمت قرار گرفت كه در همين زمان نقشه داخلي بنا مورد تغيير قرارگرفت. از سوي پارك نيز در بخش اصلي قصر، تجديد بناي بالكن ها و پلكان انجام گرفت. و در سال ۱۹۴۹_۱۹۴۵ در زمان مرمت ها توسط معمار پ_ آلشين طرح داخلي بخشي از قصر صورت گرفت، اما نماي اصلي قصر مطابق طرح مايفسكي باقي مي ماند.
معماري نماي قصر با غناي تصويري، همراه با ظريف كاري هاي به كار برده شده در گلچين ها، كنده كاري ها، نرده هاي بالكن ها و نيز پلكان و چارچوب هاي پنجره ها بسيار چشمگير مي باشد. هماهنگي ميان رنگ سفيد دكورها در زمينه فيروزه اي ديوار ها اين عناصر را بيش از پيش جلوه گر مي كند. مجموعه قصر از يك بناي مركزي و دو بنا از طرفين تشكيل شده است. طول بناي اصلي ۳/۶۵ متر مي باشد و از سوي پارك دو بناي پهلويي ۱/۹ متر دارند، عرض بناي مياني ۲۰ متر است و عرض بناهاي پهلويي ۱/۹ متر ميباشد. ارتفاع بناي فوق ۱۶ متر مي باشد. ضخامت ديوار در طبقه ي اول يك متر و در طبقه ي دوم به ۸۰ سانتي متر مي رسد.

تندیس اولین مبلغین مسیحی در اوکراین

تنديس كريل و ميفادو دو برادر بلغاري كه در قرن ۱۰ ميلادي مذهب مسيحيت را به مردم عرضه نمودند به همراه پرنس اولگا كه جذابيت خاصي را به ميدان ميخائيلوفسكي بخشيده است.

از آنجائي كه اولين انجيل عرضه شده به مردم اوكراين توسط اين مبلغان به خط «كريل» نوشته شده بود، مردم اوكراين علاوه بر پذيرش مسيحيت خط اين انجيل را كه امروزه به آن خط «سيريليك» يا «كريل» گفته مي شود و بر گرفته از نام اين دو برادر مي باشند را نيز نپذيرفتد. اين تنديس در سال ۱۹۲۰ ساخته شد ولي در زمان استالين مفقود گرديد تا اينكه در سال ۱۹۹۵ در حفاريهاي خيابانهاي اطراف كليساي ميخائيلو فسكي از زير زمين كشف شد.

مجموعه کلیسای پیچرسکی

مجموعه كليسا و زيارتگاه قديمي «لاورا» كه در سال ۱۰۵۱ توسط راهبان آنتوني و فئودوسي پيچرسكي براي ترويج و تحكيم مباني مسيحيت بنا گرديد.

اين مجموعه در زميني به مساحت ۲۸ هكتار واقع است و شامل ۸۰ بنا در ارتفاعات مشرف به رودخانه ي دنيپر مي باشد. اين مجموعه شامل كليساها، موزه ها، بقاياي ديوار هاي دفاعي و برج و باروها، دخمه هائي كه اجساد راهبان در آن قرار دارد، كليسا، صومعه، مدرسه علوم ديني مي باشد كه محل زيارت مسيحيان ارتدوكس، اوكراين و ساير كشورها مي باشد. اين مركز همچنين محلي براي فراگيري علوم مختلف از جمله پزشكي، تاريخ و هنر بوده است. در اين مجموعه آثار ديدني از جمله موزة اشياي ميكروسكوپي و نقاشي هاي مختلف و اشياي ساخته شده از طلا نگهداري مي شود. اين مجموعه در خيابان سچنواهوا پروستانيا شماره ي ۲۱ واقع شده است.

مجموعه کلیسای صافیتسکی

اين كليسا قديمي ترين كليساي شهر محسوب مي شود و قدمت آن به قرن ۱۱ ميلادي بر مي گردد و در برخي روايات آمده است

كه در زمان يورسلاو حكيم (فرمانرواي آن زمان ) در سال ۱۳۰۶ ميلادي به مناسبت غلبه بر قوم بيجينگ يكي از اقوام آسيايي آن زمان ساخته شده و به روايت ديگر اين بنا در زمان پادشاه ولاديمير در سال ۱۰۱۷ بنا نهاده شده است. در اين كليسا نقاشي هاي مختلف و اشيا ساخته شده از طلا نگهداري مي شود.

کلیسای جامع کیف

کلیسای جامع کیف که کلیسای جامع صوفیا نامیده شده است متعلق به قرن ۱۱ میلادی بوده و

در مرکز شهر کیف واقع است .این کلیسا با معماری بیزانسی ( روم شرقی ) و تصاویر بی نظیرش یکی از بهترین ها در نوع خود می باشد و باستان شناسان آن را یک گنجینه باستانی می دانند زیرا در آن از هر دوره یعنی از قرن ۱۱ تا ۱۹ آثار هنری و نقاشیهای نفیسی به جای مانده است. در معماری داخل بنا از اجرائی مانند ستونها و طاق ها استفاده شده است.
این کلیسا شامل ۲۶۰ متر مکعب طرح های موزائیکی و ۳۰۰ متر مکعب طرح های  نقاشی با تنوع رنگی بسیار زیاد یعنی ۱۷۷ نوع رنگ می باشد که در نوع خود بی همتا و منحصر به فرد هستند. اکثر تصاویر نقشهائی مرتبط  با مضامین مقدسات مسیحیان می باشد اما  در این میان یکی از تصاویر مربوط به قرن ۱۱متعلق به پادشاه محبوب روسیه بهمراه خانواده اش می باشد .این پادشاه که  Yaroslaw Mudriy نام داشته به علت وضع قانون عادلانه و گسترش روابط  کشورش با کشورهای اروپائی در نزد مردم آن زمان محبوبیت یافته است. تصاویر قرن ۱۷ تا ۱۹ همه تصاویر مذهبی و آئینی می باشد .
ناقوس کلیسای صوفیا نیز به علت داشتن تصاویرزیبا و باشکوه تاریخی دارای اهمیت است . تصاویر نقش شده بر ناقوس یاد آور جشنی بزرگ است که توسط پادشاه قسطنطنیه (  Konstantin Porfirogenet) برای احترام و بزگداشت پرنسس روسی , دختر پادشاه Yaroslaw  برگزارشده بوده است. تصاویر صحنه هائی از جشن را مثل نمایش خنده دار , تردستی , نوازندگان , رقاصان و مسابقات ارابه رانی نشان می دهد .

قلعه آشیانه پرستو

این قلعه در حدود ۲۰۰۰ سال قدمت دارد و به دست رومی ها در ساحل دریای سیاه در بندر یالتا  (Yalta) , در شهرکریما(کریمه) (Crimea)

, در کشور اکراین (Ukraine) ساخته شده است. این قلعه در حقیقت نماد شهر کریما است و همانطور که در تصویر می بینید بر فراز صخره مرتفع سنگی بنام آیتودور (Ai-Todor) قرار گرفته و در همان زمان جاده ای نیز از سمت ساحل تا بالای صخره و قلعه  احداث شده است.

تاریخ اوکراین

تاریخ اوکراین

 تاریخ شهر کیف اوکراین

آثار به دست آمده از قرون مفرغ و قرون دوم و سوم، نشان از قدمت و با اهميت بودن شهر كيف دارد.

طبق برخي از روايات سه برادر و يك خواهر به نامهاي «كي»، «شيك»، «خوريف»، و خواهرشان لبيد كه از اقوام مشهور ايلو بودند از مناطق شمالي و از طريق رودخانه وارد اين سرزمين (كيف كنوني ) گرديدند.و به احترام برادر بزرگتر اين سرزمين كيف ناميده شد.

بنا به عقايد مختلف كيف در نيمه ي دوم قرن چهارم و يا پنجم بنا نهاده شده است چنانچه مردم شوروي سابق در سال ۱۹۸۲ ميلادي به صورت رسمي هزار و پانصدمين سال تاسيس اين شهر را جشن گرفتند.
در سال ۱۸۳۸ اولين دانشگاه دانشگاه در شهر كيف تاسيس گرديد.

در همين سال همچنين اولين ايستگاه قطار در مسير كيف _مسكو افتتاح گرديد كه علاوه بر حمل مسافر براي حمل بار نيز مورد استفاده قرار مي گرفت. اگر چه براي مدتي شهر خاركف به عنوان مركز جمهوري اوكراين انتخاب گرديد ولي ذر سال ۱۹۳۴ كيف مجدداً به عنوان پايتخت اوكراين برگزيده شد.

کشور اوکراین در قرن هشتم و نهم

تاسيس دولت شهر كي يف در اواسط قرن هشتم ميلادي با ورود برادران «يورليك» كه از اهالي اسكاندينا ويا بودند صورت مي گرفت.

بر اساس اسناد تاريخي به دست آمده اين برادران با هدف خاتمه بخشيدن به مناقشات قومي و نژادي در ميان قبايل اسلاو مقيم اوكراين فعلي وارد اين سرزمين شدند و تا قرن ۱۲ ميلادي حكمفرمائي در اوكراين، بلاروس و بخش هائي از سرزمين روسيه را به عهده داشتند.

کشور اوکراین در قرن دهم

در تاريخ ۹۸۸ ميلادي مذهب مسيحيت از سوي پرنس ولاديمير يكي از نوادگان برادران «يورليك» پذيرفته شد. تا قبل از اين تاريخ اسلاو هاي مقيم در اوكراين به مانند بسياري از مردم اروپا بت پرست بودند.

کشور اوکراین در قرن یازدهم

۱۱۳۰ ميلادي
در اين تاريخ فئوداليزم در اوكراين ظهور يافت. لازم به ذكر است بر اساس اظهارات تاريخ نويسان شوروي تا اين تاريخ زمين در اوكراين به صورت اشتراكي در اختيار مردم بود ولي رفته رفته فئودال ظهور نموده و بخشي از مردم نيز به عنوان كارگر تبديل شدند.

همچنين فئوداليزم ۳۰۰ سال ديرتر از ساير نقاط اروپا در اوكراين به وجود آمد و در حقيقت در زمان ظهور فئوداليزم در اوكراين، كشورهاي روسيه، بلاروس و ساير بخشهاي اروپا شاهد اوج فئوداليزم بودند.

۱۱۷۸ ميلادي:
در اين تاريخ براي اولين بار از كلمه ي اوكراين به جاي كلمه كي يف در تاريخ هپاتي ها استفاده شده است. لازم به ذكر است «اوكراين» يك كلمه روسي به معناي پايان قلمرو و يا سرحد مي‌باشد.

کشور اوکراین در قرن دوازدهم

۱۲۴۱_۱۲۳۷ ميلادي
هجوم مغولها به كي يف و ويراني اين دولت شهر در اين سالها صورت مي گرفت.

لازم به ذكر است مغولان پس از اقوام چنگيز وارد اوكراين شدند ولي در قرن ۱۴ اوكراين و در قرن ۱۵ روسيه را به دليل سرماي زياد اين مناطق ترك نمودند.

کشور اوکراین در قرن سیزدهم

طي اين سالها تاسيس امير نشين گاليچ و والين صورت گرفت. اين امر نشين كنترل بخش هاي زيادي از امير نشين كي يف روس و اوكراين را در بخش هاي غربي اوكراين به عهده داشت و قصد اتحاد با كشورهاي غرب اوكراين به مانند لهستان و مجارستان را به عهده داشت.

هدف اين امير نشين مبارزه با هجوم تاتارها (مغولان) به اين مناطق بود. اين امر نشين به دليل اختلافات داخلي از بين رفت.

کشور اوکراین در قرن پانزدهم

۱۵۶۹ ميلادي

امضاي قرارداد بيرتيستيا ميان شماري از ارتدوكس ها و طرفداران كليساي كاتوليك رومان، براساس اين قرار داد ارتدوكس هاي اوكراين و بلاروس از نظر سياسي تحت فرمان و لواي كليساي كاتوليك قرار مي گرفتند ولي از نظر انجام آداب و سنن مسيحي به مانند ارتدوكس ها عمل مي‌كردند.

در برابر امضاي اين قرارداد عده اي از مسيحيان اوكراين و بلاروس مقاومت نشان دادند و تنها مناطق غرب اوكراين از جمله افرادي هستند كه ۴۰۰ سال پيش براساس اين قرارداد كاتوليك شدند.

کشور اوکراین در قرن شانزدهم

اوايل قرن ۱۶ ميلادي

تاسيس «سيچ ها» و يا دژهايي كه توسط قزاقهاي مقيم اوكراين عليه سلطة لهستاني ها در زاپاروژيه به وجود آمده بود.

در اين دژها قوانيني كه توسط فرماندهان اين قلاع تهيه و تنظيم گرديده بود حكمفرما بود.

فرماندهان اين قلعه ها در صدد آزاد نمودن اوكراين از يوغ لهستاني ها بودند چرا كه لهستاني ها در صدد كاتوليك نمودن اوكرايني ها بودند. كارل ماركس در يكي از نوشته هاي خود از سيچ ها به عنوان قزاقهاي مسيحي جمهوري خواه ياد نموده است.

۱۶۴۸ ميلادي:
آغاز جنگ هاي آزاديخواهانه عليه ظلم لهستاني ها از سوي مردم اوكراين.

۱۶۵۴ ميلادي:
امضاي قرار داد «پريسلاو» ميان روسيه و اوكراين.

اين قرارداد با هدف توسعة همكاريها ميان تزار روسيه و «گتمان بوگدان خميلنيتسكي» يكي از فرماندهان لهستاني كه ارتدوكس مذهب شده بود و نقش مهمي را در مبارزه با ستم لهستاني ها داشت در خصوص حفاظت از مرزهاي روسيه و اوكراين به امضا رسيد.

کشور اوکراین در قرن هفدهم و هجدهم

۱۷۷۵_۱۷۶۴ ميلادي

آغاز سركوب هاي قزاقي موسوم به «سيچ» از سوي كاترين دوم ملكه روسيه و كوچاندن اين نيرو ها به ناحيه ي «كوبان» واقع در شمال قفقاز و روسيه فعلي.

۱۷۹۲ ميلادي:
آغاز سكونت اوكريني ها در كوبان واقع در شمال قفقاز. كاترين دوم از ترس تعرض اين نيروها به خاك روسيه اين نيروها را به منتهي اليه خاك روسيه يعني قفقاز منتقل نمود تا از مرزهاي اين كشور در برابر تهاجمات عثمانيها استفاده نمايد.

کشور اوکراین در قرن نوزدهم

۱۹۰۶_۱۹۰۵ ميلادي

آغاز انقلاب در روسيه. در آن سالها جنبش آزاديخواه اوكراين به هيجان آمده و اجازه استفاده از زبان اوكرايني به مردم اين سرزمين داده شد. همچنين به اوكراين اجازه داده مي شود تا سازمانهايي را براي خود تاسيس كند.

مارس ۱۹۱۷
سقوط رژيم سلطنتي در روسيه و تشكيل مجلس عالي در اوكراين.

نوامبر ۱۹۱۷
ظهور بلشويك ها در پترو گراد. در اين سال مجلس عالي اوكراين در ۹ استان اعلام موجوديت نمود و اقداماتي جهت تاسيس دولت مستقل اوكراين انجام پذيرفت.

۲۲ ژانويه ي ۱۹۱۸
اعلام استقلال اوكراين و موجوديت كشوري به نام اوكراين براي مدتي كوتاه در نقشة جهاني.

۲۹ آوريل ۱۹۱۸
ميخائيل گريشوسكي به عنوان رئيس جمهور اوكراين انتخاب گرديد.

گريشوسكي از اساتيد رشته تاريخ در دانشگاه اوكراين بود و كتاب تاريخ ۱۰ جلدي تاريخ اوكراين از آثار وي مي باشد. نبود نيروي نظامي، نداشتن تجربه ي كارسياسي و نداشتن استراتژي لازم براي حكومت از علل سقوط وي در چند ماه آتي بود.

آوريل ۱۹۱۸
تاسيس جمهوري اوكراين غربي و آغاز جنگ ميان اوكراين غربي و لهستان. اين جمهوري تا سال ۱۹۱۹ دوام داشت.

۲۲ ژانويه ي ۱۹۱۹
اتحاد ميان اوكراين غربي و اوكراين.

دسامبر ۱۹۱۹
بلشويك ها سومين اتحاد مردمي در اوكراين را تشكيل دادند.

۱۹۲۰ ميلادي:
«سيمون پتلورا» قرارداد اتحاد نيرو هاي نظامي اوكراين و لهستان عليه بلشويك ها را به امضا رساند.

وي يكي از فرماندهان تندرو اوكراين بود كه سعي زيادي بر تشكيل دولت مستقل اوكراين داشت ولي سرانجام ر برابر ارتش سرخ تسليم شد.

نوامبر ۱۹۲۱
آغاز حكومت بلشويك ها در اوكراين.

دسامبر ۱۹۲۲
تشكيل اتحاد جماهير شوروي به انضمام اوكراين.

۱۹۲۹ ميلادي:
آغاز عمليات سركوب نخبگان و فعالان سياسي اوكراين از سوي از سوي استالين.

در اين سال ۴۵ نخبه اوكرايني دستگير و به سيبري تبعيد شدند.

۱۹۳۳-۱۹۳۲ ميلادي:

آغاز قحطي در اوكراين و كشته شدن ۸ ميليون اوكرايني.

بر اساس برخي اسناد افشا شده از سوي سازمان امنيت روسيه اين قحطي به دستور استالين به صورت مصنوعي و به دليل هر چه وايسته نمودن اوكراين به روسيه انجام شد.

بسياري از اسناد و مدارك نشان از اين دارد كه در اين سال محصول زيادي از سوي كشاورزان اوكراين برداشت گرديد ولي اين محصولات به عمد از سوي روسيه در اختيار مردم اوكراين قرار نگرفت.

۱۹۳۷ـ۱۹۳۶ ميلادي:
آغاز موج جديد دستگيري نخبگان سياسي از سوي روسيه

۱۹۳۸ميلادي:
تشكيل جمهوري خود مختار در ناحيه ي كارپات واقع در غرب اوكراين با جمهوري چك و اسلواكي و تاسيس يك اتحاديه نظامي به نام «كارپاتين سيچ» .

۱۵ مارس ۱۹۳۹
آ. ولوسين در ناحيه ي كارپات جمهوري خود مختار كارپات را تاسيس نمود.

وي يكي از روشنفكران اوكراين بود كه قصد جدائي اوكراين از اتحاد جماهير شوروي و تشكيل اوكراين مستقل را داشت. اين جمهوري خود مختار در پي يك معاهده پنهاني ميان آلمان و لهستان تشكيل يافت ولي اين بخش مجدداً به اوكراين منضم گرديد.

۱۹۴۱-۱۹۴۴ ميلادي:

اشغال اوكراين توسط نيروهاي نظامي آلمان در اولين روز حمله آلمان به شوروي.

كي يف مركز جمهوري اوكراين توسط هواپيما هاي آلماني بمباران شد.

۱۹۴۵ ميلادي:
اوكراين به همراه ۵۰ كشور ديگر در فرآيند تشكيل سازمان ملل شركت نمود.

لازم به ذكر است اوكراين در زمان شوروي سابق داراي رأي مستقل در سازمان ملل بود.

۱۹۴۶ ميلادي:
توقف فعاليت كليساي كاتوليك در اوكراين و اعمال فشار عليه رهبران و پيروان اين مذهب.

۱۹۷۲ ميلادي:
دستگيري تعدادي از افراد آزاديخوه در اوكراين.

۱۹۸۹ ميلادي:
تشكيل جنبش آزاديخواه «روخ» در اوكراين. اين حزب در حقيقت اولين حزب رسمي در زمان شوروي پس از حزب كمونيست به شمار مي آيد.

اين قبيل احزاب در زمان گورباچف در ساير جماهير شوروي سابق نيز به وجود آمد.

۱۹۹۱ ميلادي

استقلال اوكراين و انتخاب لئونيد كرافچوك دبير حزب كمونيست به عنوان رئيس جمهور اوكراين.

۱۹۹۴ ميلادي:
شكست كرافچوك در انتخابات رياست جمهوري و انخاب لئونيد كوچما به عنوان رئيس جمهور اوكراين.

دسامبر ۱۹۹۹:
پيروزي كوچما بر پتروسيمننكو رهبر كمونيست هاي اوكراين در انتخابات رياست جمهوري و انتخاب مجدد وي به عنوان رئيس جمهور اين كشور.

اواخر دهه ۵۰ و اوايل دهه ۶۰ ميلادي:
آغاز فرآيند «ذوب يخ» از سوي نيكتا خروشچف و ظهور تحولات تازه در شوروي و به ويژه اوكراين.

لازم به ذكر است از آنجائي كه خروشچف اوكرايني تبار بود در دورة زمامداري خود امتيازات زيادي را به اين جمهوري اعطا نمود كه از جمله در دويست و پنجاهمين سالگرد اتحاد اوكراين و روسيه، مالكيت شبه جزيره كريمه را كه تا آن زمان در اختيار روسيه بود به جمهوري اوكراين واگذار نمود.

اين موضوع هميشه مورد اعتراض مقامات روسي، ملي گرايي روسيه و حتي كريمه بوده است.

کشور اوکراین در قرن بیستم

ژانويه ي۲۰۰۰
تشكيل اكثريت پارلماني طرفدار رئيس جمهور در شوراي عالي اوكراين با هدف حمايت از اصلاحات مورد نظر رئيس جمهور.

آوريل ۲۰۰۰

برگزاري همه پرسي قانون اساسي با هدف ايجاد برخي اصلاحات در قانون اساسي اوكراين با هدف افزايش اختيارات رئيس جمهور در برابر شوراي عالي اوكراين.

۳۱ مارس ۲۰۰۲
برگزاري دور چهارم انتخابات شوراي عالي اوكراين.

کیف در جنگ دوم جهانی

در اولين روزنامه هاي اعلام جنگ ميان شوروي و آلمان نازي شهر كيف از سوي هواپيماهاي آلمان نازي بمباران گرديد.

اين شهر در سال ۱۹۴۱ به تصرف نيرو هاي آلماني در آمد و بيش از ۱۹۵ هزار سكنه اين شهر از سوي سربازان نازي قتل عام شده و حدود ۲۰۰۰ كارخانه و مؤسسه اين شهر ويران گرديد.

اين شهر در سال ۱۹۴۳ از اشغال نيرو هاي اشغالگر نازي خارج شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

5 × سه =

فهرست