اپلیکیشن فرم چیست؟

  Application Form يا فرم درخواست ثبت نام چيست؟

جهت ثبت نام در هر دانشگاه يا كالج يك فرم ثبت نام وجود دارد كه می تواند بصورت آن لاين نيز باشد و دانشجو بايد اين فرم را پس از کسب اطلاعات کافی از دانشگاهها و انتخاب دانشگاه مورد نظر تهيه نمايد.

– يکی از موارد لازم جهت اخذ پذيرش تحصيلی ازهر دانشگاه بين المللی تکميل فرم درخواست يا Application Form مربوط به همان دانشگاه می باشد. بطور کلی اين فرم حاوی اطلاعات مختلفی که در گروههای زير قابل طبقه بندی هستند.

  1. بخش مشخصات فردی : شامل نام و نام خانوادگی, تاريخ تولد, جنسيت, آدرس محل سکونت, آدرسی در کشور مقصد, شماره تلفن, مليت, تابعيت و غيره…
  2.  بخش سوابق علمی و تحصيلی: شامل دوره های تحصيلی گذرانده, نام آموزشگاهها, معدلهای کسب شده, سوابق و تجارب تحصيلی و شغلی
  3.  بخش درخواست رشته: شامل نام رشته مورد نظر جهت تحصيل, مقطع رشته, زمان درخواست جهت ورود به دانشگاه, نحوه تحصيل ( تمام وقت, پاره وقت )
  4.  بخش زبان تحصيلی: شامل ميزان آشنائی, مدارک موجود و نمرات تحصيلی در زبان کشور مقصد.
  5.  بخش اداری Office Use : اين بخش با توجه به نيازهای هر دانشگاه به گونه ای خاص تنظيم و طراحی می گردد و تنها از طرف کادر اداری دانشگاه مورد استفاده قرار می گيرد. توجه به اين نکته ضروری است که نبايد هيچ نکته خاصی در اين بخش از فرم درخواست توسط متقاضی تکميل گردد. البته شايان ذکر است که نوع فرم درخواست هر دانشگاه با دانشگاه ديگر از لحاظ جزئيات و فرم تنظيم متفاوت می باشد و امکان دارد هر دانشگاه اطلاعات خاص ديگری را علاوه بر موارد کل ياد شده درخواست نمايد.
  6.  بخش تعهد دانشجو Declaration: این بخش که بخش پایانی فرم ثبت نام می باشد شامل تاریخ و محل امضاء دانشجو می باشد و شخص امضا کننده باید با امضای خویش صحت اطلاعات فرم را تایید نماید.

 

دد لاین اپلیکیشن چیست؟

در فرآیند پذیرش تحصیلی برای دانشگاه‌های خارجی و در موعد ارائه درخواست پذیرش (Application Submission) با اصطلاحی به نام ددلاین (Deadline) برخورد خواهید نمود.

ددلاین (ضرب العجل) دانشگاه‌ها به معنی تاریخ نهایی است که می‌توان اپلیکیشن آنلاین دانشگاه را Submit (ارائه) نمود. در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با ددلاین دانشگاه‌ها و این که مهمترین ددلاین‌ها چه زمانی هستند، ارائه خواهیم داد. هر دانشگاه Deadline مخصوص به خود را دارد و شما باید با مراجعه به بخش How to Apply یا Apply Now (یا دیگر عناوین مثل آن) در سایت دانشگاه، از این که ددلاین ترم تحصیلی مورد نظرتان چه زمانی است، مطمئن گردید.
ترم تحصیلی یا برنامه تحصیلی (Program) به یک دوره آموزشی است که برای رشته‌ی تحصیلی در ترمی خاص شروع می‌ گردد و انتظار می‌رود در زمانی مشخص نیز به پایان برسد. به عنوان مثال رشته Electronic Engineering در مقطع Ph.D برای ورودی فصل پاییز سال ۲۰۱۸ یک برنامه تحصیلی می باشد.
تاریخ ددلاین زمانی است که فرصت ارائه اپلیکیشن پایان می‌ یابد، اگر این تاریخ را از دست بدهید، باید چند ماه تا یکسال برای ددلاین بعد منتظر باشید و یک ترم یا یکسال دیرتر تحصیل خود را آغاز خواهید نمود.
پس از رسیدن تاریخ ددلاین، دیگر دانشگاه اجازه و امکان پر کردن فرم اپلیکیشن را نخواهد داد و معمولا پس از مدتی (مثلا سه ماه بعد) بار دیگر صفحه مربوطه باز و متقاضیان پذیرش، قادر خواهند بود تا فرم اپلیکیشن را پر نمایند.

بنابراین برای جلوگیری از تاخیر در پر کردن فرم آنلاین پذیرش، باید به تاریخ ددلاین توجه زیادی فرمایید.

بعضی از دانشگاه‌ها پرونده کسانی را که پس از ددلاین ترم، فرم اپلیکیشن خود را پر می کنند، به طور خودکار برای ترم بعد اقدا ممی نمایند.

تعداد کمی از دانشگاه‌ها ممکن است که حتی تا یک ماه بعد از اتمام Deadline، فرم اپلای را باز نگاه دارند و پذیرای Application ها برای ترم مورد نظر باشند.

بهتر است تاریخ‌های Deadline دانشگاه‌ها را جدی گرفته و برای از دست ندادن آن‌، برنامه ریزی دقیق نمایید.

 

 

نکاتی درباره ددلاین دانشگاه‌ها

  • هنگام پرکردن اپلیکیشن آنلاین، باید اطلاعات مهمی همچون نمره زبان (مثل نمره آزمون تافل iBT، IELTS، GRE General و یا GRE Subject) را در فرم آنلاین وارد نمایید، بنابراین تا پیش از ددلاین دانشگاه، باید در آزمون مورد نظرتان شرکت کرده و نمره آزمون در اختیار شما باشد.  زمان مورد نیاز از تاریخ شرکت در آزمون تا دریافت نتایج برای آزمون‌های تافل iBT و GRE General بین ۱۰ تا ۱۲ روز، آزمون آیلتس ۱۳ روز و GRE Subject حدود ۵۰ روز می‌باشد.
  • تقریبا تمامی دانشگاه‌ها تاکید دارند که همه مدارک از جمله Report نمره زبان، ریز نمرات (Official Transcripts) و دانشنامه رسمی تا پیش از تاریخ ددلاین به دانشگاه برسد.
  • زمان ارسال مدارک با شرکت‌های پستی نظیر DHL و یا TNT بین ۵ تا ۱۰ روز به طول می‌ باشد، بنابراین جهت اطمینان از رسیدن مدارک تا پیش از ددلاین، این زمان را در نظر بگیرید. اگرچه بسیاری از دانشگاه‌ها حتی تا یک ماه بعد از ددلاین نیز مدارک را دریافت می دارند و مشکلی در روند پذیرش متقاضی پیش نخواهد آمد، اما تاخیر در این کار نوعی ریسک است و به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
  • تاریخ Deadline هر دانشگاه تا پایان آن روز می باشد. مثلا اگر ددلاین دانشگاهی تاریخ ۱۵ ژانویه است، این ددلاین در ساعت ۲۴ روز ۱۵ ژانویه و به وقت محلی ایالتی که دانشگاه در آنجا قرار دارد، به پایان خواهد رسید. برای دانشگاه‌هایی که در آمریکای شمالی قرار دارند، این زمان در زودترین حالت برابر با ساعت ۸:۳۰ یا ۱۱:۳۰ صبح روز بعد (یعنی ۱۶ ژانویه) به وقت تهران می باشد.
  • رزومه یا CV و همچنین SOP شما باید پیش از رسیدن ددلاین آماده گردد، اما در مورد توصیه نامه شرایط کمی متفاوت است. هنگامی که شما در فرم اپلیکیشن آنلاین استادهایی را برای نوشتن Recommendation Letter (توصیه نامه) مشخص می‌فرمایید، فرم‌های مربوط به توصیه نامه معمولا بعد از Submit اپلیکیشن برای استادها ارسال می‌گردد، بنابراین عملا برای پیگیری این نامه دو تا سه هفته بعد از ددلاین نیز وقت موجود است.

مهم ترین ددلاین‌ها

ددلاین دانشگاه‌های ایالات متحده و کانادا برای ترم پاییز از ماه دسامبر (آذر) آغاز و تا پایان فوریه (نیمه اسفند) ادامه می‌یابد. مثلا ددلاین ترم پاییز ۲۰۱۷ از دسامبر ۲۰۱۶ تا فوریه ۲۰۱۶ می باشد. ددلاین‌های ترم پاییز از این نظر مهم هستند که در حدود ۸۰ درصد پذیرش دانشگاه‌ها در مقطع فوق لیسانس یا دکترا در ترم پاییز انجام می‌ گردد.

ددلاین‌های بسیاری از دانشگاه‌ها، پس از ماه دسامبر هر چند روز یک بار فرا می‌رسند (به طور معمول هر دو هفته) و با گذشت هر روز از اول دسامبر هر سال، تعداد دانشگاه‌های کمتری را برای انتخاب در آن سال خواهید یافت، بنابراین ددلاین ۱ دسامبر را می‌توان نقطه آغاز زنجیره ددلاین‌های مهم دانشگاه‌ها دانست. در نتیجه چنانچه تاریخ اول دسامبر را برای ددلاین خود در نظر داشته باشید و مدارک خود را تا آن زمان آماده نمایید و دانشگاه‌های بسیاری را برای ارائه اپلیکیشن خواهید داشت.

 

در جدول زیر برخی از مهمترین Deadline‌های دانشگاه‌ها برای مقاطع فوق لیسانس (Master) و دکترا (Doctorate) در کشور‌های ایالات متحده آمریکا و کانادا به ترتیب زمانی فهرست شده‌اند:

تاریخ ددلاین (میلادی) تاریخ ددلاین (شمسی) توضیحات
۱۵ نوامبر ۲۴ آبان دانشگاه‌های بسیار اندکی این ددلاین را دارند
۱ دسامبر ۱۰ آذر اولین ددلاین مهم دانشگاه‌ها
۱۵ دسامبر ۲۴ آذر
۳۱ دسامبر ۱۰ دی
۱ ژانویه ۱۱ دی
۳ ژانویه ۱۳ دی
۵ ژانویه ۱۵ دی
۱۵ ژانویه ۲۵ دی بیشترین ددلاین دانشگاه‌های مهم آمریکا و کانادا
۳۱ ژانویه ۱۱ بهمن در این تاریخ ددلاین بیشتر دانشگاه‌های مهم به پایان می‌رسد
۱ فوریه ۱۲بهمن
۱۵ فوریه ۲۶ بهمن
۲۹ فوریه ۱۰ اسفند

جمع بندی

در انتها توجه به نکات زیر لازم می‌باشد:

  • ددلاین‌های ذکر شده منحصر به دانشگاه‌های ایالات متحده و کانادا می‌باشد، بنابراین برای اپلای در کشورهای اروپایی و استرالیا، این تاریخ‌ها کاربردی ندارد و لازم است ددلاین‌های آن‌ها را از طریق وب سایت دانشگاه‌های مربوطه بیابید.
  • با این که در این مقاله تلاش شده است مهمترین ددلاین‌ها فهرست شوند، همیشه ددلاین‌های دیگری برای بعضی از دانشگاه‌ها وجود دارد. به عنوان مثال هر روزی در ماه ژانویه ممکن است ددلاین یک دانشگاه باشد. پس هیچ مرجعی بهتر از وب سایت خود دانشگاه برای کسب اطلاع نمی‌باشد.
  • به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که اگر می‌خواهید بیشترین ددلاین‌ها را داشته باشید، بهتر است تا قبل از آغاز ماه دسامبر، یعنی پیش از اول آذر ماه تمامی مدارک لازم را تهیه کرده و نمره‌های آزمون‌ها را نیز دریافت کنید.
  • دو تا سه ماه قبل از رسیدن ددلاین‌ها زمان طلایی جهت ارتباط با استادها است. بنابراین از اواخر شهریور می‌توانید بر شدت مکاتبات و تماس‌های تلفنی با استادها بیافزایید و این موضوع را جدی تر پیگیری فرمایید. هر چند که در سال‌های اخیر، استادها بیشتر به متقاضیانی پاسخ می‌دهند که اپلای کرده باشند، در نتیجه زمان مناسب برای مکاتبات بعد از ددلاین‌ها می‌باشد.

مساله برنامه ریزی و زمان بندی یکی از مهم‌ترین رموز موفقیت در پروسه پذیرش است و برای برنامه ریزی، آگاهی از زمان ددلاین‌های دانشگاه‌ها است. بنابراین در پروسه پذیرش خود، تاریخ ددلاین را بسیار جدی بگیرید تا زمان شما اتلاف نگردد.

هزینه بررسی مدارك و صدور پذیرش تحصیلی:

دانشگاهها و كالج های جهان جهت بررسی مدارك متقاضیان و صدور پذیرش تحصیلی هزینه ای بنام اپلیكیشن فی یا کارمزد بررسی مدارک دریافت می نمایند كه غیر قابل برگشت بوده و کارمزد است و متوسط این هزینه بسته به کشور و دانشگاه بین ۵۰ تا ۷۰۰ دلار/یورو/پوند میباشد .

دانشجو باید قبل از ارسال مدارك به دانشگاه یا كالج هزینه بررسی مدارک و صدور پذیرش تحصیلی را به شماره حساب دانشگاه یا كالج واریز و یا حواله نماید و یا به نماینده رسمی دانشگاه یا كالج پرداخت نماید.

نكته : لازم به ذکر است که مبلغ حواله شده بعنوان هزینه صدور پذیرش تحصیلی در صورت صدور پذیرش و یا عدم صدور پذیرش و پذیرفته نشدن متقاضی از طرف دانشگاه یا كالج مسترد نخواهد شد و متقاضی باید قبل از حواله این مبالغ از این موضوع مطلع بوده و مسئولیت آن را بپذیرد.

 

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

13 + سه =

keyboard_arrow_up