مدارک لازم مشمولین لیسانس جهت اعزام

مدارک لازم مشمولین لیسانس جهت اعزام

مدارک لازم مشمولین لیسانس جهت اعزام

مراحل و شرایط و چگونگی اعزام مشمولین نظام وظیفه به خارج

دانشجويان دارای مدرک کارشناسی که مشمول هستند باید مراحل زیر را جهت اعزام و برخورداری از معافیت تحصیلی به انجام برسانند:

۱- قبل از ۶ ماه پس از فارغ التحصیلی در دوره کارشناسی باید پذیرش مقطع بالاتر یعنی کارشناسی ارشد را از دانشگاههای مورد تایید ایران دریافت دارید.

۲- متقاضی باید جهت ارائه مدرک زبان در امتحانات زبان مانند امتحان (MCHE(40 SCORE (آقای مدامی در وزارت علوم ایران) و یا امتحان آیلتس(۵ SCORE) در سازمان سنجش اقدام نمایند.

۳- باید جهت دریافت اطلاعات و تکمیل پرونده به وزارت علوم طبقه سوم خانم اصفهانی ، طبقه سوم واحد معافیت تحصیلی مشمولین مراجعه نمایید.

۴- این دسته از متقاضیان در طی ۶ ماه ذکر شده باید پذیرش مقطع بالاتر را همراه با مدرک قبولی در امتحان زبان به وزارت علوم ارائه نمایند تا مدارکشان در کمیسیون معافیت تحصیلی وزارت علوم بررسی گردد.

۵- پس از دریافت نامه معافیت تحصیلی می توانید آن را به اداره نظام وظیفه ارائه نمایید.

۶- پس از گذاردن وثیقه مورد نظر (۱۵ میلیون تومان نقدی) مشمول معافیت تحصیلی خدمت سربازی خواهید شد.

۷- سپس نامه معافیت را از اداره نظام وظیفه دریافت داشته و جهت دریافت گذرنامه به اداره کل گذرنامه ارائه فرمایید و پس از آن خروج شما از کشور بلامانع است و می توانید در دانشگاههای خارج از کشور تحصیل نمایید.

۸- قابل ذکر است فقط می توانید در دانشگاهی که برای آن معافیت تحصیلی دریافت نموده اید تحصیل نمایید و در غیر اینصورت وسیقه ارائه شده به نفع اداره نظام وظیفه ضبط می گردد.

 

نحوه آزاد کردن مدارک

با ارائه کپی پذیرش ( مشروط ) به همراه کپی شناسنامه و کارت ملی و کپی نمره تافل و نامه مربوط به فارغ التحصیلی که از دانشگاه گرفته می شود ، پرونده سریعا تشکیل میشود . یکشنبه ها و سه شنبه ها شورا تشکیل می شود و مدارک بررسی می شوند. پس از تایید مدارک توسط شورا ، نامه ای به نظام وظیفه به دست شما داده می شود و وقتی وثیقه گذاشتید می توانید نامه از وزارت علوم دریافت کنید و به دانشگاه ببرید تا مدارک شما آزاد شود. لازم به توضیح میباشد که کار گذاشتن وثیقه در یک روز انجام می شود و همان روز می توانید برگردید وزارت علوم و نامه دانشگاه را دریافت نمایید.

 

معافیت نظام وظیفه برای آقایان

انجام خدمت نظام وظیفه یا دریافت معافیت از خدمت، جهت خروج از کشور ضروری است. در موارد خاص می‌توانید با سپردن وثیقه به مدت کوتاه از کشور خارج شوید، اما چنانچه قصد ادامه‌ی تحصیل در خارج از کشور را داشته باشید، انجام یا دریافت معافیت نظام وظیفه لازم است.

 

دریافت گذرنامه برای مشمولین

دانشجویان مشمول نظام وظیفه که پذیرش خود را دریافت نموده‌اند، برای اینکه بتوانند اجازه خروج دائم خود را از نظام وظیفه دریافت کنند لازم است که در وزارت علوم تشکیل پرونده دهند. تشکیل پرونده در وزارت علوم هم منوط به اتمام دوره تحصیلی جاری و دریافت نامه فراغت از تحصیل است.

با توجه به این که اغلب دانشجویان سال آخر، در اواخر تیر فارغ التحصیل می‌شوند، تشکیل پرونده، دریافت اجازه خروج دائم و گذرنامه حداقل تا انتهای مرداد زمان می‌برد. این مساله باعث می‌شود تا دانشجویان زمان کافی برای دریافت ویزا را از دست داده، نتوانند در آغاز ترم پاییز در مقصد مورد نظر حضور یابند.

دو راه برای این حل مشکل وجود دارد:

۱- دانشجو می تواند از کشورهایی مثل مالزی با ترجمه کارت ملی و یا شناسنامه به جای پاسپورت و با ترجمه مدارک و ریز نمرات تحصیلی تا ترم آخر (یک ترم مانده به اتمام تحصیلات) درخواست پذیرش تحصیلی برای کارشناسی ارشد نماید و سپس این پذیرش را به وزارت علوم ارائه نماید.

۲- راه دیگر این است که دانشجو قبل از فارغ التحصیلی دریافت پاسپورت و اقدام برای ویزا با استفاده از پاسپورت دریافت شده نماید. به این ترتیب تا قبل از فارغ التحصیل شدن وضعیت ویزا هم مشخص شده است و می توان به سرعت برای اجازه خروج دائم از طرف وزارت علوم اقدام کرده، از کشور خارج شد.

 

دریافت گذرنامه در زمان دانشجویی به چند روش امکان پذیر است:

۱- زیارت:

یکی از روش‌های دریافت گذرنامه در زمان تحصیل، رفتن به یکی از کشورهای زیارتی عربستان، عراق و یا سوریه می‌باشد. برای این منظور باید نامه‌ای را از یکی از کاروان‌های زیارتی مبنی بر اینکه دانشجو قصد سفر به یکی از این کشورها را دارد دریافت کرده، نامه را به سازمان حج و زیارت برد. در سازمان حج و زیارت بعد از تایید نامه‌ی مذکور، نامه‌ای به سازمان نظام وظیفه صادر می‌گردد تا بتوان با آن برای دریافت اجازه خروج اقدام کرد. نامه دریافتی از سازمان حج و زیارت و نامه کاروان، هر دو را با هم باید به دانشگاه برده و بر اساس آنها نامه‌ای برای خروج از کشور دریافت کرد. سپس با استفاده از نامه حج و زیارت و نیز نامه دانشگاه می توان در نظام وظیفه برای دریافت اجازه خروج اقدام کرد.
۲- سفر علمی:

روش دیگر برای خروج از کشور، سفر علمی برای مواردی مانند شرکت در کنفرانس، ارائه مقاله، شرکت در امتحانات GRE ، TOEFL و موارد مشابه است. دریافت اجازه خروج به این منظور تا حدی ساده تر از دریافت اجازه خروج برای سفر زیارتی است. برای این مورد کافی است دانشگاه را قانع کنید که می خواهید به قصد یکی از موارد ذکر شده از کشور خارج شوید. معمولاً اگر دانشجوی کارشناسی ارشد باشید، درخواست شما به سادگی تایید خواهد شد. در غیر این صورت بسته به سابقه شما در دانشگاه ممکن است به راحتی درخواست شما را قبول کنند، ممکن است به شدت سخت گیری کرده و از شما مدارک عجیبی بخواهند (مانند برگه ثبت نام در امتحان یا دعوت نامه کنفرانس) و یا اصلاً با درخواست موافقت نکنند. دلیل این مورد هم تاکید نظام وظیفه بر دانشگاهها است که برای صدور اجازه خروج دانشجویان کارشناسی دقت زیادی داشته باشد.

در هر صورت بعد از دریافت نامه مربوط به اجازه خروج برای سفر علمی، می توانید نامه را به اداره نظام وظیفه برده و مراحل قرار دادن وثیقه را طی کنید. برای این نوع سفر، وثیقه به صورت ۵ میلیون تومان نقد (یا ضمانت نامه بانکی) و ۱۰ میلیون تومان چک دریافت می شود.

لازم به ذکر است که در زمان نوشتن این مطلب، ودیعه لازم برای سفر به عراق (در صورت باز بودن مرز) و عربستان ۱۵ میلیون تومان چک می‌باشد.

۱) نظام وظیفه ضمانت نامه بانکی را معادل پول نقد می داند. بنابراین در صورتی که به شما ابلاغ شد ملزم به پرداخت ۵ میلیون پول نقد هستید، به این معنی است که باید حداقل ۵ میلیون تومان از ۱۵ میلیون تومان را پول نقد و یا ضمانت نامه بانکی تحویل دهید. بدیهی است که می توانید مبلغ بیشتری نقداً (یا با ضمانت نامه) پرداخت کنید و مبلغ کمتری چک بدهید (یا اصلاً چک ندهید).

اگر در تهران ساکن هستید، بعد از مشخص شدن مبلغی که باید به صورت نقد پرداخت کنید و مبلغی که باید با چک تحویل دهید، ابتدا پول نقد تعیین شده را باید توسط یک فقره چک رمزدار بین بانکی در وجه بانک سپه شعبه سرتیپ نامجو شهر تهران کد ۱۷۸۶ به حساب ۷۸۵۱۳۲ به نام صندوق قرض الحسنه قوامین واقع در خیابان انقلاب شهید نامجو واریز نمایید و رسید آن را به صندوق قرض الحسنه قوامین پایین تر از میدان سپاه تحویل دهید. سپس گواهی مربوطه را از این صندوق اخذ کرده و آن را به همراه چک به امور مالی سپاه (سالن ۲) تحویل دهید.

در این مرحله قسمت مربوط به امور مالی فرم خروج از کشور تکمیل خواهد شد و می توانید فرم را به سالن ۵ اتاق ۶۰ تحویل دهید تا نامه مربوط به اداره گذرنامه کل صادر شود. معمولاً روز بعد از تحویل فرم به اتاق ۶۰ می توانید نامه مربوط به خروج از کشور خود را از اداره گذرنامه کل واقع در خیابان ستارخان، ابتدای خیابان شهرآرا دریافت کرده و با استفاده از آن از طریق پلیس +۱۰ برای دریافت گذرنامه اقدام کنید.

 

3.7/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

هفت − 2 =

keyboard_arrow_up