تحصیل در هندوستان

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. تحصیل در هندوستان

تحصیل در هندوستان

مزیت های تحصیل در هند و هزینه ها

مزیت‌های نسبی هندوستان جهت ادامه تحصیل

مزیت‌های نسبی هندوستان جهت تحصیل عبارتند از:

۱- داشتن استانداردهای بالای آموزشی و اعتبار بالای دانشگاه‌های این كشور در دنیا
۲- شهریه‌های بسیار مناسب دانشگاهی
۳- هزینه‌های زندگی مناسب
۴- زبان انگلیسی به عنوان زبان رسمی و دانشگاهی
۵- هزینه‌های مناسب كتاب و لوازم التحریر
۶- عدم نیاز به مدارك زبان و…. به عنوان شرط ورود
۷- تنوع بسیار زیاد رشته‌ها، گرایش‌ها و مدارك تحصیلی در دانشگاه‌ها

۸-مقاطع تحصیلی بسیار كوتاه مدت (لیسانس ۳ سال، فوق لیسانس ۲ سال و دكترا هم حدوداً ۳ سال)
۹-اساتید دانشگاه بسیار خوب و مجرب .
۱۰- داشتن بیش از ۳۴۵ دانشگاه و بیش از ۱۸۰۰۰ كالج
۱۱- تنوع بالای فرهنگ و اجتماعی
۱۲- پایایی شرایط اقتصادی و سیاسی
۱۳- شرایط آسان اخذ ویزا
۱۴- عدم وجود تبعیض‌های اجتماعی، دینی و با نژادی
۱۵- داشتن تنوع آب و هوایی
۱۶- داشتن مردمان بسیار ساده، اجتماعی و خونگرم
و ….
دانستن نكات زیر درباره هندوستان شاید كمی عجیب به نظر بیاید:
۱- بزرگترین دموكراسی دنیا
۲- متنوع‌ترین كشور دنیا از نظر فرهنگی
۳- دومین سیستم آموزشی بزرگ دنیا
۴- هفتمین اقتصاد بزرگ دنیا
۵- وجود بیش از ۳۵ میلیون نفر هندی در خارج هندوستان
۶- بیش از ۱۷ درصد از اساتید دانشگاه‌های آمریكا، بیش از ۲۳ درصد از اساتید دانشگاه‌های انگلیس، بیش از ۱۵ درصد از پزشكان در آمریكا، بیش ا ز ۲۱ درصد پزشكان در انگلیس، بیش از ۲۷ درصد از كاركنان ناسا(سازمان هوا و فضای آمریكا)، بیش از ۳۲ درصد كاركنان و مدیران شركت مایكروسافت، بیش از ۲۶ درصد كاركنان IBM و بیش از ۱۷ درصد كاركنان INTEL هندی هستند!!

هزینه زندگی در هند

هزینه زندگی در مقایسه با بسیاری از کشور ها پایین تر است به گونه ای که یک فرد مجرد با داشتن یک نفر همخانه می تواند با ماهیانه ۳۵۰ الی ۴۰۰دلار در ماه زندگی کند و در صورتی که همین فرد بخواهد به صورت مستقل زندگی کند هزینه ماهیانه او حداکثر ۴۵۰ دلار است . و هزینه یک خانواده ۳ نفری بین ۴۵۰ الی ۶۰۰  دلارمتغییر است . البته لازم به ذکر است هستند دوستانی که با قناعت با صرفه جویی هزینه های خود را مدیریت می نمایند و هستند دوستانی که بدون برنامه مالی صحیح این هزینه ها را بسیار بالاتر میبرند . لازم به ذکر است هزینه های اعلام شده به صورت نمونه می باشد و تمامی آیتم های هزینه ای یک زندگی بستگی به خود افراد دارد . مثلا افراد می توانند با تهیه موتورسیکلت هزینه های رفت و آمد شهری خود را کاهش دهند و در پایان هم وسیله خود را بفروش برسانند. این گروه با بکارگیری افرادی زبده در امر  بخصوص مسکن در شهر های دانشگاهی راهنمایی های لازم را به شما خواهد نمود که بدون هیچ گونه مشکلی با مدیریت هزینه های خود ( منظور زندگی سخت نیست) کمترین هزینه ها را متحمل شوید . البته خوابگاه های مجردی یک و دو تخته هم در دسترس می باشد ولی دانشجویان ایرانی علاقه زیادی به این خوابگاهها ندارند اولا به دلیل غذای هندی در خوابگاهها و دیگری محدودیتهایی که در این زمینه برای زمانی که خانواده آنها به هند می روند كه هزينه خوابگاهها متفاوت است بين ۹۰۰ الي ۲۵۰۰دلار  در سال تحصيلي (۱۰ماه) مي باشد .

هزینه زندگی به طور میانگین

اجاره ماهیانه مسکن از ۲۰۰دلار در ماه تا ۶۰۰ دلار در ماه متغیر است البته بستگی به امکانات ساختمان دارد .

هزینه خوراک  ماهیانه از ۱۸۰دلار  الی ۲۵۰دلار

هزینه رفت و آمد از ۴۰ دلار الی ۷۰ دلار

نظام آموزشی کشور هندوستان

تحصیل در هندوستان و نظام آموزشی هندوستان

تحصيلات پيش دانشگاهي

تحصيل در كشور هندوستان از پنج سالگي آغاز مي‌شود. دوره ابتدايي ۵ سال است و پس از آن دوره متوسطه آغاز مي‌گردد. طول دوره متوسطه (Higher Secondary) 7 سال است و به دو دوره ۵ ساله و ۲ ساله تقسيم مي‌شود. مجموع دوره تحصيلات ابتدايي و دبيرستاني در هندوستان معمولاً مشابه ايران  دوازده سال است و در پايان آن به دانش‌آموزان مدرك ديپلم دبيرستان (Intermediate Certificate)داده مي‌شود.

تحصيلات دانشگاهي

براي ورود به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي هندوستان داشتن مدرك ديپلم دبيرستان Intermediate certificate الزامي است.

اكثر دانشگاه‌ها به خصوص در رشته‌هاي پزشكي و مهندسي به علت محدوديت گنجايش، معدل ديپلم دبيرستان را شرط ورود قرار داده‌اند و دارندگان معدل‌هاي بالاتر در اولويت قرار مي‌گيرند. در بعضي از موسسات ممتاز نظير  فن‌آوري هندوستان (Indian Institute of Technology) علاوه بر شرط داشتن نمرات خيلي خوب، امتحان ورودي و مصاحبه نيز از  داوطلبان به  عمل مي‌آورند.

نظام تحصيلي در  اكثر دانشگاه‌هاي ساليانه و در تعداد كمي از دانشگاه‌ها نيم سالي است. مراكز آموزش عالي در هندوستان از اين قرارند:

۱- دانشگاه‌ها، موسسات و مراكز پژوهشي كه از طرف دولت ايالتي اداره مي‌شوند.

۲-دانشگاه‌ها، موسسات و مراكز پژوهشي كه از طرف دولت مركزي اداره مي‌شوند.

۳- كالج‌هايي كه به دانشگاه‌ها وابسته هستند.

۴- كالج‌هايي خصوصي.

دوره‌هاي تحصيلي:

۱- Diploma: شامل دو تا سه سال تحصيل بعد از ديپلم دبيرستان است. اين دوره منحصراً در كالج‌ها يا موسسات گذرانده مي‌شود.

۲-Bachelor: شامل دو سال تحصيل بعد از ديپلم دبيرستان يا پيش دانشگاهي در كالج‌هاي وابسته به دانشگاه‌ها است.

۳-Bachelor: شامل سه تا پنج سال تحصيل در رشته‌هاي علوم و مهندسي در كالج‌هاي معتبر وابسته به دانشگاه‌ها و ساير مراكز آموزش عالي معتبر بعد از ديپلم ۱۲ ساله(يا پيش دانشگاهي) است.

۴-Master: شامل دو تا سه سال تحصيل به صورت آموزشي و پژوهشي در رشته‌هاي گوناگون با شرط ورود Bachelor از دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي معتبر است.

۵-M .Phil: شامل يك تا دو سال تحصيل و پژوهش بعد از Master است. لازم به ياد‌آوري است كه دوره تحصيلي M .Phil پيش نياز دوره دكترا (ph .D.) در برخي از دانشگاه‌هاي ممتاز هند است.

۶- ph .D.: حداقل شامل پنج سال پژوهش بعد از Bachelor يا حداقل سه سال پژوهش پس از دوره‌ Master است.

مقطع دکترا در هند

PHD در تمام رشته‌ها به صورت استاد راهنما است و شخص دانشجو حداقل باید ۲۷ماه در هند حضور داشته باشد تا مدرك اخذ شده مورد تایید وزارت علوم  قرار گیرد. طیف رشته‌های PHD بسیار وسیع است. هزینه PHD نسبتا مناسب است و معمولا به صورت كلی حداقل  ۲ تا ۳ سال با توجه به رشته های مختلف به طول می‌انجامد.

جایگاه علمی و تحصیلی پونا هند

جایگاه علمی و تحصیلی پونا

امروزه این شهر از مهمترین شهرهای دانشجویی هندوستان به شمار می‌رود و پایتخت علمی و تحصیلی ایالت ماهاراشترا می‌باشد. شاید به همین دلیل هندیان خود پونه را «آکسفورد شرق» یا «آکسفورد هند» می‌خوانند. حتا هندی‌ها ادعا می‌کنند که این شهر بزرگترین شهر دانشجویی دنیاست.

بیش از ۱۰۰۰ کالج از دانشگاه‌های معروفی چون دانشگاه پونا، بهاراتی ودیاپت، کالج فرگوسن و سیمباسیز کالج و مراکز دیگر علمی و آموزشی در بسیاری از نقاط این شهر به چشم می‌خورند که بسیاری از آنان در زمره برترین مراکز علمی و دانشگاهی هند می‌باشند. این شهر نه‌تنها پذیرای دانشجویان هندی از سراسر این کشور است، بلکه دانشجویان خارجی را نیز به‌ویژه از کشورهایی نظیر ایران، کره جنوبی، کشورهای عربی و برخی کشورهای آفریقایی را به خود جذب کرده‌است.

دانشگاه پونا یکی از دانشگاه‌های معتبر هند و از دانشگاه‌های برتر از لحاظ پذیرش دانشجویان خارجی در این کشور می‌باشد. از گذشته ایرانیان بسیاری از این دانشگاه دانش‌آموخته شده‌اند و در حال حاضر رقمی بیش از ۴۰۰۰ دانشجوی ایرانی فقط در این دانشگاه مشغول به تحصیل می‌باشند. بیشترین تعداد دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور در این شهر مجتمع هستند.

در سال تحصیلی ۱۰-۲۰۰۹ فقط در دانشگاه پونا ۲۴۶ دانشجوی ایرانی ثبت نام کرده‌اند که ۱۱۷ نفر از آنان زن و ۱۲۹ نفر مرد بوده‌اند. شمار دانشجویانی که در موسسات آموزش عالی، دبیرستان‌ها و مدارس، کلاس‌های آموزشی متفرقه و دوره‌های کوتاه مدت آموزش زبان انگلیسی مشغول به تحصیل هستند به مراتب بیش از این است.

مراکز آموزش عالی میسور هند

مراکز آموزش عالی میسور

۱- رشته‌های غیر پزشکی:

مهمترین مرکز تحصیلی در میسور دانشگاه میسور” است این دانشگاه که در سال ۱۹۱۶ میلادی تاسیس شده، جزء دانشگاه‌های پنج ستاره هند است. این دانشگاه تقریبا در تمامی رشته‌ها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد و دوره‌های کارشناسی آن در کالجهای وابسته به دانشگاه برگزار می‌گردد.

علاوه بر مرکز اصلی دانشگاه، کالجهای وابسته به دانشگاه در مقطع لیسانس نیز در بسیاری از رشته‌ها از جمله کامپیوتر، مدیریت، بیوتکنولوژی، بازرگانی، تغذیه و کنترل بهداشتی مواد غذائی، حقوق، علوم اجتماعی و سایر رشته‌های مطرح دانشجو می‌پذیرند.

علاوه بر آن میسور دارای چندین مرکز تحقیقاتی مهم از جمله «سی–اف–تی–آر–آی» (مرکز تحقیقات تکنولوژی غذائی هند) – مرکز تحقیقات ابریشم و مرکز تحقیقات گفتار درمانی و شنوائی سنجی نیز می‌باشد که این مراکز نیز عمدتا در مقاطع دکتری دانشجو می‌پذیرند.
۲ – رشته‌های پزشکی:

در بخش تحصیل در رشته‌های پزشکی نیز کالجهای شهر میسور به طور کلی زیر نظر دانشگاه مادر و معتبر دانشگاه راجیو گاندی «Rajive Gandhi university of Health sciences» اداره می‌شوند.

در شهر میسور سه کالج وابسته به این دانشگاه به این شرح فعالیت دارند:

  • کالج «ج – اس – اس» که در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، دارو سازی، پرستاری، بینائی سنجی و شنوائی سنجی در حال تربیت دانشجو هستند.
  • کالج «فاروقیه»: که در رشته‌های داروسازی و دندانپزشکی فعالیت دارد. شهریه دوره داروسازی در این کالج بین دو ونیم تا سه لک (هر لک برابر یکصد هزار روپیه‌است)برای یک دوره چهار ساله‌است که یکدوره نزدیک به یکساله نیز در یکی از دانشگاههای ایران طی می‌شود و نهایتا دانشجو موفق به کسب رتبه دکتری حرفه‌ای می‌گردد. گفتنی است راه اندازی دوره کارشناسی ارشد در آینده‌ای نزدیک در دستور کار این کالج قرار دارد.
  • کالج “شاراداویلاساً که در رشته داروسازی فعالیت می‌کند.

۳ – رشته‌های مهندسی:

در بخش تحصیل در مقاطع کارشناسی میسور دارای کالجهای معتبری همچون: SJCE , NIE , JSS , Maharaga می‌باشد که تقریبا اکثر رشته‌های مهندسی و همچنین کارشناسی علوم را شامل می‌شوند. رشته‌های «مهندسی عمران، کامپیوتر، مکانیک، بیوتکنولوژی، الکترونیک و کارشناسی علوم در رشته‌های کامپیوتر، بیوتکنولوژی و مدیریت» از جمله رشته‌های تحصیلی در این کالجها می‌باشند

آموزش عالی شهر بنگلور هندوستان

آموزش عالی شهر بنگلور

این شهر یکی از مراکز مهم دانشگاهی هند نیز به شمار می‌رود. دانشگاه بنگلور از سال ۱۹۶۴ میلادی فعالیت خود را آغاز کرد و در زمانی کوتاه گسترش یافت، به گونه‌ای که امروزه با ۷۵کالج و تعاد زیادی مرکز تحصیلات تکمیلی، یکی از بزرگ‌ترین دانشگاههای آسیاست‌.

در شهر بنگلور ۴ دانشگاه مادر در زمینه‌های مختلف که هر کدام از آنها مسئولیت گرایشهای زیر نظر خود را به عهده داشته و کاملا از همدیگر مستقل عمل می‌نمایند، که عبارتند از:

  • دانشگاه علوم کشاورزی بنگلور
  • دانشگاه بنگلور
  • دانشگاه راجیو گاندی
  • دانشگاه VTU ( یا Visweshwaraiah Technological University متولی کلیه دانشکده‌های مهندسی مستقر در شهر بلگام)

به‌طور کلی در سیستم آموزشی هند سه شاخه اصلی تحصیلی وجود دارد و در ایالت کارناتاکا به‌شکل زیر مدیریت می‌شوند:

رشته‌های علوم پایه(BSc/MSc/BA/BCA/MCA/BBM/MBA) ( مانند فیزیک، ریاضی، مدیریت و بازرگانی، علوم کامپیوتر/کامپیوتر کاربردی، هنر و …) مدت تحصیل در مقطع لیسانیس در این رشته‌ها معمولاً ۳ سال و شامل ۶ ترم ( یا دوره ) درسی است . دانشگاه اصلی مربوط به رشته‌های علوم پایه در بنگلور به نام خودش یا همان دانشگاه بنگلور است که در چند کیلومتری از بنگلور و در جاده شهر میسور واقع شده‌است و تمام کالج‌های علوم پایه تحت نظر آن می‌باشند. در حال حاضر ارائه و کنترل سرفصل‌های آموزشی و همچنین طراحی و تصحیح سوالات امتحان پایانی این کالج‌ها زیر نظر دانشگاه بنگلور است. اکثر دانشجویان ایرانی در رشته‌های علوم پایه تحصیل می‌کنند .

رشته‌های مهندسی(BArch/BE) (مانند مهندسی برق و الکترونیک، مخابرات، کامپیوتر، علوم(فناوری)اطلاعات، عمران و … بعلاوه رشته مهندسی معماری) مدت تحصیل در مقطع لیسانیس در این رشته‌ها معمولاً ۴ سال (رشته معماری ۵ سال) و شامل ۸ تا ۱۰ ترم درسی است. دانشگاه اصلی مربوط به رشته‌های مهندسی دانشگاه VTU می‌باشد که در شهر بلگام واقع شده و تمام کالج‌های معتبر مهندسی کارناتاکا تحت نظر آن می‌باشند.در حال حاضر ارائه و کنترل سرفصل‌های آموزشی و همچنین طراحی و تصحیح سوالات امتحان پایانی این کالج‌ها زیر نظر این دانشگاه است. رشته‌های مهندسی علاوه بر پرهزینه بودن، دارای سیستم آموزشی بسیار منسجم تر و مشکل تری می‌باشند و تحصیل در این رشته‌ها آسان نیست.

رشته‌های پزشکی(MBBS/BDS/BPharm) (مانند پزشکی عمومی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و …) مدت تحصیل در مقطع لیسانس در این رشته‌ها معمولاً ۴ سال (رشته پزشکی عمومی ۷ سال) است. دانشگاه اصلی مربوط به رشته‌های پزشکی دانشگاه علوم سلامت راجیو گاندی می‌باشد که در خود بنگلور واقع است و بسیاری از کالج‌های علوم پزشکی کارناتاکا تحت نظر آن می‌باشند. این رشته‌ها با وجود پرهزینه بودن و مشکل بودن سیستم آموزشی، پذیرای تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی علاقمند هستند .

در بنگلور تعداد زیادی دانشجوی ایرانی تحصیل می‌کنند. پس از پونا بیشترین تعداد دانشجویان ایرانی در این شهر به‌سر می‌برند

  1. درباره هندوستان
  2. دانشگاههای هندوستان
  3. کالج های هندوستان
  4. ویزا و اقامت هندوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

یازده − ده =

فهرست